BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.435,69
HABER /  GÜNCEL

Bayındırlık Bakanlığının adı değişiyor

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yeniden yapılandırılıyor. Yeni düzenleme kapsamında bakanlığın ismi de değişecek

Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının yeni bir isim altında yeniden yapılandırılması öngörülüyor. Bakanlığın yeni adı için bir kaç olasılık üzerinde duruluyor, bunlar içinde ''Bayındırlık ve Şehircilik Bakanlığı'' öne çıkıyor.

Afet İşleri Genel Müdürlüğünün, 17 Aralık 2009 tarihinde faaliyete geçen Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına devriyle birlikte Bakanlık afet alanında müdahaleden çekilerek, yapı stokunun iyileştirilmesine yoğunlaşacak.

Bakanlık, farklı bakanlıklarda bulunan üst ölçek planlama yetkisini de bünyesinde toplayarak, kentleşme alanında planlama, projelendirme, yapım süreçlerini denetim altına almayı ve vizyon oluşturmayı hedefliyor.

Bakanlığın yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa çalışmasının 2010 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, teşkilat kanunuyla ilgili taslak metin üzerindeki çalışmanın son aşamaya geldiğini belirterek, yakında Başbakanlığa sunulacağını söyledi. Demir, Bakanlığın yeni ismine ilişkin, ''Bayındırlık ve Şehircilik isminde muhtemelen olacak. Diğer isimler üzerinde birazcık daha çalışmamız lazım, Başbakanlık ve Bakanlar Kurulunun onayını gerektiren şeyler bunlar, açıklamak çok doğru değil'' şeklinde konuştu.