BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
HABER /  SPOR

Milli takımın başına beni alın

Milli takımın başına kimin geleceği hala belirlenmedi. Rıdvan Dilmen gönlünde yatan aslanı açıkladı.

Abone ol

Rıdvan Dilmen, kendini Türk Milli Futbol Takımı’nın başına geçebilecek yetenekte ve yeterlilikte gördüğünü belirtirken, adının adaylar arasında neden geçmediğini anlayamadığını söylüyor.

Ntvmsnbc'den Ali Adabay'ın sorularını yanıtlayan Dilmen, süper ligin ilk yarısını değerlendirdi.

Milli takım antrenörlüğü için bir ara adınız geçer gibi oldu...
Yok, geçmiyor vallahi. Neden geçmiyor onu da anlamış değilim. Ben Milli Takım’ın teknik direktörlüğüne kendimi fazlasıyla yeterli buluyor ve çok da başarılı olacağıma inanıyorum. Ben Türkiye için fırsat olduğumu düşünüyorum ama bunu görmüyorlarsa yapacak bir şey yok. Bu konuyu gündeme de getirmiyorum. Ama Mahmut (Özgener) Başkan'la görüştüm ve alacakları teknik direktör için “Ekip yabancı olacak” dediler. Bir kompleksim de yok, gelirse de elimizden ne geliyorsa yardımcı oluruz. Milli Takım’ın hocası olma beklentim yok onu söyleyeyim. Fakat Türkiye'de bu işin birkaç isim üzerine yoğunlaşması da Türk futbolu adına doğru değil. Mesela Yılmaz Vural’ın bir demeci var, "Fatih Terim, Şenol Güneş, Ersun Yanal, sıra bende" Dört yerli hoca var, dördüncü benim diyor sanki bu hoş değil. Ertuğrul da (Sağlam) Tolunay da (Kafkas) bu görevi başarıyla yapabilir.

Kendinize veliaht gördüğünüz biri var mı ya da böyle bir oyuncu olmuş muydu?
Oldu, Messi. Benim tarzımdaki oyuncu Messi’ydi. Onun dışında benim tarzım oyuncu pek yok. Belki benden daha aktif oyuncular var ama benim tarzımda yok. Bazı oyuncular çok süratlidir ama tekniği zayıftır, bazılarının da tekniği iyidir ama ağırdır. İkisinin bir olduğu oyuncu azdır.

Fenerbahçe devre arası transferde ne yapmalı?
Ligin ilk yarısını lider tamamlaması ve Avrupa’da yoluna devam etmesi Fenerbahçe’yi kandırmamalı. Daha savaşçı bir kimliğe bürünmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de sadece Alex’in ya da Emre’nin performansına bağlı olmamalılar. Biraz daha yaratıcı oyuncu alınabilir ön tarafa.

Rıdvan Dilmen özel hayatında, akşamları ne yapar?
İki dizi seyrediyorum, Ezel ve Kurtlar Vadisi. Onun dışında haftada iki gün top oynuyorum. Pek gezmem. Yani futbolun içindeyim. Sinemaya, tiyatroya giderim. Çok özel bir merakım yok.

Süper Lig'in birinci yarısının en başarılı takımı hangisiydi?
Bursaspor.

En iyi teknik direktörü?
Ertuğrul Sağlam (Bursaspor) ve Tolunay Kafkas (Kayserispor)

En iyi hakemi?
Hepsi orta şekerliydi.

En iyi oyuncusu?
Fenerbahçe’den Alex.

Sizin gözünüze batan genç bir yetenek var mı?
Kayserispor’un stoperi Serdar ve Bursaspor’dan Ozan. Bunlar biraz farkı oyuncular.

Hayalkırıklığı yaratan transfer hangisiydi?
Hayalkırıklığı yaratan transfer aldığı parayı gözönünde bulundurursak Beşiktaşlı Tabata.