BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Baydemir talimatları O'ndan alıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in eşi Reyhan Baydemir'le yaptığı bir telefon görüşmesi KCK dosyasına 'kanıt' olarak girdi

Abone ol

Yazar Koray Çalışkan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in KCK davasında eşi Reyhan Baydemir'den "talimat" alıdğı gerekçesiyle yargılandığını yazdı.

Çalışkan, telefon görüşmesinde Reyhan Baydemir'in "Bildirileri dağıt, ondan sonra eve gel" cümlesinin emniyet tarafından kanıt olarak gösterilmesi hakkıda "Baydemir birilerinden siyasi talimat alıyor. Hatta talimat aldığı o insana âşık..." dedi.

Koray Çalışkan'ın Radikal gazetesindeki köşesinde KCK davasıyla ilgili süreci yazdı. "Artık çok açık: Bu dava hukukla değil, Kürt siyasetine çizilmeye çalışılan hudutla ilgili" diyen Çalışkan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'le yaptığı bir görüşmeyi aktardı.

O TELEFON GÖRÜŞMESİ

... KCK davasında sunulan kanıtlardan biri ilginç ve net. Baydemir de karşı çıkmıyor: Emniyetçe dinlenen bir cep telefonu konuşması, Baydemir'in birilerinden talimat aldığının kesin kanıtı. Dinleyince ben de ikna oldum. Kesin talimat alıyor. Baydemir, eşi Reyhan Hanım'ı cepten arıyor. Toplantı toplantı üstüne, daha sonra yapması gerekenler... İşler uzayınca haber vermek istiyor. Yine eve geç gidecek. "Zaten arada da partinin bildirilerini dağıtacağız, parti etkinliğine katılacağım" diyor. Eşi de o zaman "Bildirileri dağıt, ondan sonra eve gel" diyor. İzin alarak yazıyorum özel hayat detayını: Baydemir konuşmasını "Seni seviyorum canım" diyerek bitiriyor. Reyhan Hanım da aynısını söylüyor.

Davada işte bu konuşma kanıt! Baydemir birilerinden siyasi talimat alıyor. Hatta talimat aldığı insana âşık...