BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.403,63
HABER /  POLİTİKA

Baydemir meydan okudu

Osman Baydemir, 29 Mart'ta Erdoğan yöresel düğünlerde söylenen türkü ile geri döneceğini söyledi.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, Diyarbakır'ı istediğini her fırsatta dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara marşı ile geleceğini ancak, 29 Mart'ta bölge halkı tarafından düğünlerde söylenen, "Atlı geldi, yayan gitti" sözleri gibi yaya döneceğini söyledi.

Merkez Sur İlçesi Aziziye Mahallesi'nde çamaşırevinde kadınlarla bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 29 Mart seçimleri konusunda konuştu. Baydemir, tüm dünyanın gözünün 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde olduğunu belirterek, "Bu seçim ne şahsım ne de diğer DTP'li adaylar içindir. Bu Kürt halkının var olup olmama seçimidir. Birçok ailenin yoksulluk içerisinde olduğunun farkındayız. Bizleri yoksulluğa sürükleyenlerden hep birlikte hesap soracağız. Hükümet, bu yoksulluğu kullanarak halkı kandırma peşindedir. Sizlere ne dağıtırlarsa sizin hakkınızdır. Sizlerin vergileriyle alınmıştır. Onlara deyin ki bunlar yetmez. Fabrika istiyoruz, iş istiyoruz" dedi.

AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Milletvekili Kutbettin Arzu olduğunu hatırlatan Osman Baydemir, "2.5 yıldır Meclis'te Kürt halkının hakları için hükümete öneride bulunmuş mu? Bir kere olsun Meclis'te söz alarak haklarınızı dile getirdi mi? Bunları hatırlatın. 7 yıldır iktidardasınız Diyarbakır'a kaç fabrika yaptınız? Yakalarından tutun ve haklarınızı isteyin. Diyarbakır'ı istediğini her fırsatta dile getiren Başbakan Erdoğan Ankara Marşı ile gelecek. Ancak, 29 Mart'ta bölge halkı tarafından düğünlerde söylenen, 'Atlı geldi, yayan gitti' sözleri gibi halktan gerekli yanıtı alarak yaya dönecektir" dedi.