BIST 10.248
DOLAR 32,23
EURO 34,78
ALTIN 2.396,40
HABER /  GÜNCEL

İş garantili eğitim projesi

Bu fırsat kaçmaz, eğitim sırasında sigorta da var. İş ise garanti...

Abone ol

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ortaklığında hayata geçirilen proje kapsamında 270 kadına, makineci, stilistlik, modelistlik ve model makinecilik dallarında mesleki eğitim verilecek.

AGSD Başkan Vekili Ergin Şahin, projenin başlatılması dolayısıyla Atatürk Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen basın toplantısında, ''Eğitim Kurumu ve İşletme İşbirliği ile Eğitimden İstihdama Etkin Geçiş'' Projesinin AB tarafından desteklenen Aktif İstihdam Tedbirleri 2008 Hibe Programı kapsamında hazırlandığını söyledi.

Projenin amacının, eğitim-işletme işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu ifade eden Şahin, bu kapsamda Ankara Olgunlaşma Enstitüsü koordinesinde, hazır giyim sektörünün talepleri doğrultusunda nitelikli iş gücü hazırlamaya yönelik meslek edindirme ve meslek geliştirme eğitimleri verilerek kursiyerlerin sektörde istihdamının sağlanacağını belirtti.

Şahin, proje çerçevesinde 18-30 yaş arası, hiçbir mesleki eğitim almamış veya eğitim alıp istihdam edilmemiş toplam 270 kadına makineci, stilistlik, modelistlik ve model makinecilik dallarında mesleki eğitimler verileceğini kaydetti.

Proje kapsamında yeterli uzuvlarını kullanabilen bedensel engelli kadınlara da eğitim verileceğini anlatan Şahin, eğitimlerin, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü, AGSD sürekli eğitim merkezi ile Sincan, Mamak ve Yenimahalle halk eğitim merkezlerinde verileceğini bildirdi.

KURSİYERLER SİGORTALANACAK

Şahin, projenin 1 yıl süreceğini, başarılı olan kursiyerlerin en az yarısının Ankara giyim sanayicileri tarafından istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, 23 Şubat'ta başlatılacak proje süresince kursiyerlerin günlük yol, yemek ve eğitim masraflarının karşılanacağı, kursiyerlerin sigortalanacağı belirtildi.