BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Bayanlar sürüyor, erkekler öğreniyor

Kırşehir’de özel bir sürücü kursunda sürüş eğitimini bayanlar veriyor. Bayanların sürdüğü otobüs, kamyon ve otomobili görenler, şaşkınlıklar...

Abone ol

Kırşehir’de özel bir sürücü kursunda sürüş eğitimini bayanlar veriyor. Bayanların sürdüğü otobüs, kamyon ve otomobili görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Kırşehir merkezde eğitim veren özel bir sürücü kursu Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Yıldırım, ’’Bayanlar çok hata yapıyor deniyor ama biz bu teoriyi bayan hocalarımızla birlikte çürüttük. Bayanlarda çok sık görüldüğü söylenmekte olan aradaki mesafeyi algılayamama, yavaş araç kullanma, başka sürücülere yoğun trafikte yol vermeme gibi önemli hataları bizler bayan eğiticilerimizin yapmadıklarını gördük’’ dedi.
2 yıldır Kırşehir’de özel bir sürücü kursunda eğitim veren 4 bayan sürücü eğitmeni, bin 500 erkek ve bayan sürücü adayını yetiştirerek, trafikte olmalarını sağladı. 4 bayan sürücü eğitmeni ile dikkatleri üzerlerine çeken sürücü kursu kursiyerleri bayan eğiticilerle karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemezken bayan eğiticiler kamyon, otobüs ve otomobil kullanımını hem erkeklere hem de bayanlara öğretiyor.
Kursa kayıt yaptırdıklarında şaşkınlıklarına hakim olamadıklarını söyleyen erkek sürücü adayları, sonradan güven duymaya başladıklarını söylerken, sürücü eğitmeni Nazire Keleş, “2 yıldır sürücü kursunda 4 bayan arkadaşımla birlikte eğitim veriyorum. Her öğrenci özellikle erkek kursiyerler yüz ifadeleri ile şaşkınlıklarını gizleyemezken, ’bu nasıl otomobil sürecek’ edasıyla bakıyor. Bayan olmamız ve eğitici olmamız sanırım onları korkutuyor. Yedi yıldır şoförlük yapıyorum. Küçüklükten beri bu bende bir heves, otomobil ve otobüs kullanıyorum. Daha da ilerletmeyi düşünüyorum. Bayanlara bakış açısı biraz farklı olsa da daha sonra mahcup kalıyorlar. Eğitimi bayan olarak kaliteli verdiğimize inanıyoruz. Trafikte her zaman olduğu gibi ’bayan sürücüler önde’, ’bayanmış’ anlayışını yıkmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Babasının da kamyon şoförü olduğunu ve ondan çok etkilendiğini belirten Rukiye Erdoğan, “Babam 25-30 yıl boyunca uluslar arası ve şehirler arası kamyon sürdü. Bir hevesim vardı. Şimdi sevdiğim mesleği yapıyorum. Küçüklükten beri bir hevesim vardı. Tır şoförlüğü, otobüs şoförlüğü ve kamyon şoförlüğü yapıyorum mesleğimden de gayet memnunum” ifadelerini kullandı.
(İHA)