BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan Köşk değerlendirmesi

Ahmet Davutoğlu, birilerinin Türkiye'yi cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden türbülansa sokmaya çalıştığını söyledi.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sandıkta kazanamayanların AK Parti'yi türbülansa sokarak, iktidar hesapları yaptığını söyledi.

İki prototip üretilmeye çalışıldığını anlatan Davutoğlu, ilk prototipte "önemsizleştirilen bir başbakan" profili ortaya konulduğunu ikincisinde ise parti içinde "eski liderine ihanet eden bir isyancı bir grup" yaratılmaya çalışıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TRT 1'de yayınlanan programda Taha Özhan, Mustafa Karaalioğlu ve Hatem Ete'nin sorularını cevapladı.
 
'ÇATI ADAY' ARAYIŞI
 
Bakan Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "çatı aday" denilen kavramın, siyasi iddiası olmayanların "Zaten ben seçimi kazanamayacağım, normal süreç de işlemesin, halkın önüne üç dört aday gitmesin bir aday çıksın, herkes o adaya oy versin" demesi anlamına geldiğini belirterek, "Siyasette temel neyse çatıyı o belirler. Çatı adayla yukarıdan aşağıya şekillendirmek istiyorlar" dedi.
 
"ÖZAL DİRAYETLİ OLMASAYDI..."
 
Davutoğlu, "Eğer Özal dirayetle çıkıp cumhurbaşkanı olmamış olsaydı, belki hala generaller içinde kimleri cumhurbaşkanı yapacağımızı düşünmemiz söz konusu olurdu. Dolayısıyla burada teslim olmak yok. Siyaset cumhurbaşkanının kim olacağını belirleyecek. Oturup da Ankara'daki pazarlıklarla cumhurbaşkanı belirlenmeyecek" ifadelerini kullandı.
 
"TÜRKİYE'DE TÜRBÜLANS SEÇİMİ OLSUN İSTEDİLER"
 
"Bu halka güvenelim" diyen Davutoğlu, sokak olaylarına ve 17 Aralık operasyonuna de değinerek sözlerini şu şekilde sürdürdü.

"Yani, normal işleyen bir siyasi sistemin seçimi değil, bir türbülans seçimiyle bir kriz ortamında Türkiye seçime gitsin ve yürüdüğü demokratik yoldan başka bir yola evrilsin. Eğer geçen sene bu iki operasyon başarılı olmuş olsaydı; halkımız buna izin vermedi, AK Parti buna izin vermedi, Başbakanımızın dirayetli tutumu buna izin vermedi, biz de Türkiye'de bugün bir türbülans seçimden bahsediyor olacaktık."

"ERDOĞAN İÇİN ÖZEL ALGI OPERASYONU"

Türkiye'de iki tür türbülans yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bir, Türkiye'de türbülans; iki, AK Parti'de türbülans. Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi o kadar iç içe geçti ki AK Parti'de türbülans yaşatılmadan Türkiye'de türbülans yaşatılamayacağı için, AK Parti'de türbülans yaşatmanın da önemli şartı bedeni baştan ayırmak olduğu için, doğrudan Başbakanımız hedef alınan bir şey yürütüldü, yürütülüyor iki yıldır. Uluslararası kampanyalarda, medyada çizdikleri Erdoğan tiplemesi aslında kitleleri diğer ülkelerde olduğu gibi bir otoriter tutuma karşı harekete geçirmek için yapılan özel bir algı operasyonu."