BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bayan Güle özür mektubu

Cafe Milano, yemek haberleriyle ilgili Hayrünnisa Gül'e özür mektubu gönderdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, akşam yemeği ve sonrasında restoranda görevli bir garsonun görevine son verilmesiyle ilgili bazı basın organlarında Hayrünnisa Gül ve Gülgün Şensoy'u itham eden haberlerin yayınlanmasının üzüntüyle izlendiği belirtildi.

Restoranda görevli garsonun görevine son verilmesi yönünde hiç bir müdahalede bulunulmadığı vurgulanan açıklamada, ''Sayın Hanımefendiyi de üzen bu gelişme, ABD'de büyük önem verilen özel hayatın gizliliği gibi bazı ilkelerin ihlali nedeniyle restoran yönetiminin aldığı bağımsız kararın sonucudur'' denildi.

Açıklamaya, Cafe Milano yönetiminin Hayrünnisa Gül'e gönderdiği mektubun aslının bir örneği ve Türkçe çevirisi de eklendi.

Restoran yetkilisi Franco Nuschese tarafından kaleme alınan mektupta, restoranın önde gelen bir çok uluslararası kişiyi ağırladığı ve Hayrünnisa Gül'ü seçkin bir konuk olarak ağırlamanın da şeref olduğu ifade edildi.

Müşterilerin mahremiyetinin çalışanlar ve yönetim tarafından korunmasının kendileri için önem taşıdığı anlatılan mektupta, ''Bir garson tarafından dışarıya yetkisizce verilen bilgi nedeniyle yaratılan gereksiz ilgi ve müdahale için en derin özürlerimi sunarım'' denildi.

Yemeğe ait bilgilerin açıklanmasında restoran yönetiminin dahli olmadığına yer verilen mektupta, çalışanların da Cafe Milano müşterisine ait özel ya da gizli bilgileri medyayla paylaşmama politikasını imzayla teyit ettiği kaydedildi. Mektupta, restoran yönetiminin, yemeğe ilişkin bilginin sızdırılmasının öğrenilmesi üzerine bu politikaya uygun hareket ettiği ve hiçbir kaynağın yönlendirmesinin söz konusu olmadığı ifade edildi.