BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.435,94
HABER /  POLİTİKA

Kurtlar Vadisine MHP övgüsü

Meclis Dilekçe Komisyonu'nda, dizilere ilişkin görüşler dile getirildi...

Abone ol

Renkli konuşmalara sahne olan komisyonda milletvekilleri, Kurtlar Vadisi'nden Karayılan dizisine yayından kaldırılan Sinekli Bakkal'a kadar dizilere ilişkin görüşlerini dile getirirken, MHP'li Varlı'dan ilginç sözler geldi. Varlı, Kurtlar Vadisi dizisini överek "keşke o filmdekiler gerçek olsa." dedi.

Meclis Dilekçe Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil başkanlığında toplandı. Komisyonda, 22. yasama döneminde hazırlanan ve TBMM Başkanlığı tarafından komisyona iade edilen RTÜK'le ilgili rapor ele alındı. Dilekçe komisyonu tarafından geçen dönemde RTÜK ve televizyon yayınları konusunda yapılan çalışmanın, RTÜK'ün 'akıllı sembol' uygulaması başlatmasına yol açtığı, komisyonun çalışmaları nedeniyle Medya okur-yazarlığı projesinin hayata geçirildiği belirtilen komisyonda, raporun tekrar Meclis Genel Kurulu'na indirilmesine gerek olmadığı kararı alındı.

Komisyon toplantısında, henüz taslak aşamasında olan RTÜK yasası ile ilgili çalışmaların takip edilmesi ve komisyonun da müdahil olması görüşü benimsenirken, Komisyon üyesi milletvekilleri de dizilerden yakındı. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, dizileri yazan senarist, rejisör ve oyuncular ziyaret edilerek, Türk halkının örf ve adetlerine uygun diziler yapılmasının talep edilmesi önerisinde bulundu. AKP Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş da RTÜK Başkanı Zahid Akman ile "Huysuz Virjin" olarak bilinen Seyfi Dursunoğlu arasında bir televizyon programında geçen konuşmayı eleştirdi.

Komisyon toplantısında söz alan MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise Kurtlar Vadisi Irak filmini ve ATV'de yayınlanan Karayılan dizisini övdü. Kurtlar Vadisi Irak filmini izlediğini belirten Varlı "film benim ruhumu ve duygularımı okşadı. Keşke o filmdekiler gerçek olsa." dedi. Komisyon Başkanı Dedegil ise "umarım o filmleri yapmaya gerek olmaz" karşılığını verdi. MHP Aydın Milletvekili Recep Taner de yine ATV'deki Selena dizisini eleştirdi. Taner, "Selena dizisini çocuklar izliyor. Dizide insanlar oradan oraya gidiyor, geliyor. Bu tür dizilere engel olamayız. Yasaklasanız bile çocuk fırsat bulur bulmaz izliyor. Ancak hangi dizilerin izlenip izlenmeyeceği konusunda çocuklarımızı eğitebiliriz." dedi.