BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

PKK videosuna HAPİS

Youtube'a PKK propagandasını içeren görüntü koydu. Hapis cezası aldı...

Abone ol Diyarbakır'da kendisine ait bilgisayardan internette paylaşım sitesi Youtube'ye PKK propagandasını içeren görüntü ve fotoğraf gönderdiği tespit edilen bilgisayar operatörü O.T. 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da Youtube'ye PKK'lılara ait görüntü ve fotoğraf gönderdiği tespit edilen ve 3 aydan bu yana tutuklu bulunan bilgisayar operatörü O.T.'nin yargılanmasına 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada O.T. ile avukatı hazır bulundu. İddianamenin okunmasından sonra söz alan sanık O.T., Avrupa'da arkadaşı olduğunu, zaman zaman internet üzerinden çet yaptıklarını belirterek, “Benden resimleri isteyince bende bunları Youtube sitesine gönderdim. Ancak, bu resimlerin adı geçen siteye gönderilmesinin suç olduğunu bilmiyordum. Kesinlikle örgüt propagandası yapmak amacıyla göndermedim, beraatimi istiyorum” dedi.

Kısa bir ara veren mahkeme, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne gönderilen ihbarlarda ‘Youtube' adlı siteye PKK'lıların güvenlik güçlerine nasıl tuzak kurdukları ve örgütsel propagandaların yapıldığı yönünde ihbarda bulunulduğunu, ihbar üzerine başlatılan soruşturmada bu görüntülerin 49’unun yurt dışından gönderildiğini, 12'sinin Türkiye'den bu siteye eklendiğini, sanık O.T.'nin annesinin evindeki telefon hattını kullanarak ‘88.229.205.44' IP numarası üzerinden internete erişim sağlayan bilgisayar üzerinden Youtube'a gönderilen görüntülerden 4'ünü kendisine ait bilgisiyardan gönderildiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Mahkeme, sanığın bu şekilde yasa dışı örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi nazara alarak sanığı tahliye etti.

3 aydan bu yana tutuklu bulunan O.T. tahliye edildi.