BIST 8.753
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.240,39
HABER /  GÜNCEL

Batman'daki operasyonda bir polis şehit düştü!

BATMAN kent merkezindeki Hilal Mahallesi’nde hücre evine düzenlenen operasyonda teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan polis memuru, tedaviye alındığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Abone ol

BATMAN’da bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin bir bebeği kendine siper ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, dün Hilal Mahallesi’nde daha önceden bir PKK’lı teröristin evde olduğunu tespit eden polis ekipleri eve baskın düzenledi. Baskında polis ekipleri ile bir terörist arasında çatışma çıktı. Çatışma esnasında teröristin bir bebeği kendine siper ettiği ve bu yüzden polisin ateş edemediği belirtildi. Çıkan çatışmada bir polis memuru yaralanırken, terörist de etkisiz hale getirildi. Teröristin üzerinde bir tabanca ve iki el bombası ele geçirildi. Polis ekipleri mahalleyi abluka altına alırken olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

POLİS ŞEHİT OLDU

Yaralı olarak özel bir hastaneye kaldırılan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru 3 çocuk babası Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı Birol Öztekin doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Batman Valisi Hulusi Şahin hastaneye gelerek olayla ilgili Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan’dan bilgi aldı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri arasında 'Birol Abi' olarak bilinen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Birol Öztekin’in mesai arkadaşları hastanede gözyaşlarına hakim olamadı.

VALİLİK: "EV ARAMASI SIRASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI"

Batman Valiliği, 1 polisin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, çatışmanın ev araması sırasında çıktığı belirtilerek, şöyle denildi:

"İlimiz Emniyet Müdürlüğünce 27.11.2018 Salı günü ilimiz merkez Hilal Mahallesi'nde yapılan ev araması esnasında çıkan çatışmada 1 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, çatışmada yaralanan 1 kahraman polis memurumuz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olmuştur. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."