BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Batman için zorunlu iniş

Fizik öğrencileri Batman’in uçabileceğini, ama böyle bir durumda yere çakılıp büyük ihtimalle öleceğini hesapladı.

Abone ol

Bir grup İngiliz fizik öğrencisi ünlü çizgi ve film karakteri Batman’in uçabileceğini, ama böyle bir durumda yere çakılıp büyük ihtimalle öleceğini hesapladı.

Dünya etrafındaki pek çok çizgi roman hayranının hayallerini suya düşüren Leicester Üniversitesi’nden dört fizik öğrencisi, 2005 yılında çekilen “Batman Begins” (Batman Başlıyor) filminde yaptığı gibi Batman’in pelerinini kullanarak havada süzülebileceğini ama inişinin kesinlikle ölümcül olacağını söyledi.

Öğrenciler, Batman’in yakında gösterime girecek “The Dark Knight Rises” (Kara Şövalye Yükseliyor) filmiyle ekranlara dönmeden önce uçabilmek için alışverişe çıkmasını önerdi.

Fizik alanında Master eğitimi gören 22 yaşındaki David Marshall “Batman’in uçuşunu tamamladıktan sonra hayatta kalabilmesi için kesinlikle daha büyük bir pelerine ihtiyacı var. Daha büyük pelerin onun moda anlayışına uymuyorsa itici güç kazanmak için jet motorları kullanabilir” dedi.

Konu hakkında yayınladıkları “Düşen Batman’in yörüngesi” başlıklı makalelerinde öğrenciler, 4,7 metre kanat uzunluğu olan peleriniyle Batman’in 150 metre yüksekliğinde bir binadan atlaması durumunda kendisinin ancak 350 metre uzaklığa süzülebileceğini öne sürdü.

Öğrenciler, bundan sonra Batman’in saatte 109 kilometre hızla yere çakılacağını belirttiler.