BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  GÜNCEL

Gizli tanıktan şok Sabancı iddiası

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen ve PKK itirafçısı gizli tanık 'Feryat', Duyar'ın kendisine söylediklerini anlattı.

Abone ol

Duyar'ın şizofren ve paranoyak tavırları olduğunu, vücudunda jilet izleri bulunduğunu belirten Feryat, bu nedenle Duyar'ın örgütçü olamayacağını, Sabancı suikastinin de terör örgütü DHKP/C tarafından işlenmiş olamayacağını iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen Ergenekon davasının 204. duruşmasında Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Veli Küçük, Doğu Perinçek, İbrahim Şahin ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Levent Ersöz ve Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Davanın bugünkü duruşmasında, gizli tanık 'Feryat' dinlendi. Terör örgütü PKK adına faaliyetlerde bulunduktan sonra pişman olduğunu ve teslim olarak pişmanlık yasasından yararlandığını ifade eden gizli tanık, Duyar ile 1997 yılında Kırklareli Cezaevi'nde kaldığını söyledi.

İtirafçı sanıkların birbirleriyle sohbet ettiklerini ve yaptıkları eylemleri birbirlerine anlattıklarını belirten Feryat, "Mustafa ilk zamanlar anlatmıyordu. Geceleri yatmıyordu. Paranoyak ve şizofren tavırları vardı. Öldürüleceğinden korkuyordu. Bir itirafçı diğerlerinden korkmaz. Bir örgütçüyü öldürse öldürse örgüt öldürür." dedi.

Duyar'ın vücudunda jilet izleri ve boğazında derin izler olduğunu, buna şaşırdığını belirten gizli tanık, "Örgütçü bir kültürden, devrimci bir yapıdan gelen birinde böyle izler olmaz. Onda sokak kültürü, psikopat tavırları vardı. Kavgaya meyilliydi. O dönemde gündemde itirafçılar vardı. 'Çıkınca nasıl para kazanabilirim, nasıl bunlar gibi olabilirim' derdi. Bir süre sonra çıkacakmış gibi planlar yapardı. 'Bozcaada'ya, Heybeliada'ya yerleşelim, hayvancılık yapalım' derdi. 'Ortada af yok nasıl hayal kuruyorsun' derdim. 'Yakında çıkacağız' derdi.'' ifadelerini aktardı.

"BOŞVER ORASINI"

Gizli tanık, "Duyar MİT'te sorgulandığını söyledi. Soyadı Albay olan Hatice Albay ve Hakan isimli iki MİT görevlisiyle görüştüğünü anlattı." diye konuştu.

Duyar'ın, Sabancı suikastini terör örgütü DHKP/C'nin yapmadığı bilgisini verdiğini belirten gizli tanık, "Madem öyle neden örgüt olarak üstlendiklerini sordum. Bana 'Boşver orasını' dedi." ifadesini kullandı.

BENİ KULLANDILAR

Gizli tanık, "Duyar öleceğini bildiği için konuşmalarında küçük tüyolar veriyordu. Devlete hiçbir zaman karşı olmadığını söyledi. Bu nedenle onun DHKP/C'li olamayacağını konuştuk aramızda. Bize 'Beni kullandılar, şimdi sahip çıkmıyorlar.' diyordu.'' dedi.

Duyar'ın, yakalandıktan sonra yaptırılan yer göstermesine ilişkin görüntülerinin bulunduğu bir CD'den bahseden Feryat, "Önceden çok dikkatimizi çekmemişti ama Duyar'ın anlattıklarından sonra bazı detaylara dikkat ettim. Ben örgütte çok iyi bir askeri eğitim aldım. Bu nedenle Duyar'ın yer gösterme CD'sini bir bilirkişi olarak inceledim. Kameraya karşı söylediği sözlerin, kendisine ezberlettirilen sözler olduğu çok belli. Ayrıca kameraya bakarken 'Bitsin bu görev de bir an önce gidelim.' havasında bakıyordu." şeklinde konuştu.