BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.441,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Amaç Türk Gladyosu'nu kurtarmak!

Tanrıkulu: AK Parti ve MHP, Türk Gladyosu'nun tetikçilerini serbest bırakacak bir düzenleme yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Bahçelievler katliamı davası hükümlüleri hakkındaki tahliye kararını değerlendirirken, ''AK Parti ve MHP, Türk Gladyosu'nun tetikçilerini serbest bırakacak bir düzenleme yaptı'' dedi.

ZAMAN AŞIMI SÖZ KONUSU OLAMAZ!

Tanrıkulu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Bahçelievler katliamının, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu, bu tür suçlarda zaman aşımı ve dolaylı affın söz konusu olamayacağını ifade etti.

AK Parti ve MHP'nin, ''Türk Gladyosu'nun tetikçilerini'' adrese teslim bir yasa ile serbest bırakacak bir düzenleme yaptığını ileri süren Tanrıkulu, bunun, toplumun vicdanını derinden yaraladığını söyledi.

Tanrıkulu, Meclis'in, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı biçimde, insanlığa karşı suç işleyen bu kişileri dolaylı aftan faydalandırarak serbest bıraktığını, bu uygulamayı kınadıklarını vurguladı.

KATİLLERİ KURTARMA YERİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un, tutuksuz yargılanmayı savunanları, ''hapishaneden suçluları kurtarmakla'' itham ettiğini, ancak kendilerinin, Meclis'i, ''katilleri kurtarma yeri'' haline getirdiği iddiasında bulundu.

Öztürk, şöyle devam etti:

''Katilleri cezaevinden alma yolunu açan geçici madde, TBMM Adalet Komisyonu'nda ihdas edilmiştir. Sadık Yakut, bu önergede imzası olmadığını söylüyor. Zaten olamaz, çünkü o komisyon üyesi değil. CHP olarak biz bu önergeye muhalefet ettik. Muhalefet şerhimizi dikkate almayan kimi çevreler, şimdi toplumun vicdanının sızladığından bahsediyor. Sayın Sadık Yakut'un 12 Eylül 1980 öncesi, kendi dava arkadaşlarını kurtarmak için Adalet Komisyonu'nun kapılarında dolandığı böylece anlaşılmış oldu. Katiller, AKP ve MHP koalisyonu ile kurtuldu. Demek ki Sayın Başbakan, cezaevlerinden katilleri kurtarmanın yol ve yöntemlerini buldu.''

ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASADAN YANAYIZ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, AK Parti'nin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na, ''basın hürriyeti'' ile ilgili getirdiği öneriyi değerlendirirken, ''Kafalarında basın özgürlüğü olmadığı ortaya çıkıyor. CHP olarak biz, özgürlükçü bir anayasadan yanayız. Ancak AKP'nin asıl niyetinin özgürlükçü bir anayasa olmadığı bu teklifle ortaya çıkmaktadır. Buz buna muhalefet edeceğiz'' dedi.

Ali Rıza Öztürk de 3. yargı paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurup vurmayacaklarına ilişkin soru üzerine, ''Çalışıyoruz. Anayasa'ya aykırılıklarını tespit etmeye çalışıyoruz. Ama paketin Anayasa'ya aykırı olduğu kesin. Yetkili organlarımız karar verdikten sonra değerlendireceğiz'' dedi.