BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

Başsavcı kapatma için delil peşinde

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı AK Parti'ye karşı harekete geçti. Yalçınkaya TİB raporlarını mahkemeden istedi..

Abone ol

DTP'nin kapatılma davası sürerken Yargıtay Başsavcısı AK Parti'ye karşı düğmeye bastı.

Taraf gazetesinin manşetten verdiği  "Tek parti Yargıtayı" başlıklı haberde Yalçınkaya kapatma davası için delil peşinde koşuyor..

Haberin spotunda "İlk denemesinde AKP'yi kapattırmayı başaramayan ve ikinci davayı telefon dinlemeleri üzerinden açmaya hazırlanan Başsavcı, Sincan'dan TİB raporunu istedi" ifadeleri yer aldı..  

TİB'DE İKİ KEZ ARAMA YAPILMIŞTI

Yargıtay Başsavcılığı, DTP'yi kapatma davasının bu hafta alınması muhtemel sonucunu beklemeden AKP'ye karşı hazırlık başlattı. Başsavcılık, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden kısaca TİB olarak bilinen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda yapılan iki aramanın raporlarını istedi.

HUKUKA AYKIRI DİNLEME KAPATTIRIR

Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, bir süre önce "Telefon dinleme, hukuk devleti ilkelerine aykırı yapılıyorsa, Siyasi Parti Yasası'nın ihlâli anlamına gelebilir" demiş ve hâkimlerle savcıların dinlenmesinin, AKP aleyhine yeni bir kapatma davasına gerekçe yapılabileceğinin işaretini vermişti.

EMİNAĞAOĞLU'NUN SUÇ DUYURUSU

Yalçınkaya'nın Sincan ı. Ağır Ceza Mahkemesi'nden raporunu istediği TİB aramaları, eski YARSAV Başkanı Faruk Eminağaoğlu'nun telekulakla ilgili başvurusu üzerine gerçekleştirilmişti. Başsavcı, Sincan'dan Eminağaoğlu'nun suç duyurusu dosyasını da talep etti.