BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz davasında skandal rapor

14 yaşındaki kıza tecavüzle yargılanan atletizm antrenörünün davasında görülmemiş skandallar zinciri yaşandı.

Abone ol

Eskişehir'de bir buçuk yıldır süren davada beklenen Adli Tıp Kurumu raporu 2011 yılına sarkınca öğrencisi kızla ilişkiye girmekle suçlanan atletizm antrenörü tahliye edildi.

İddiaya göre olay 3 Haziran 2008'de Hoşnudiye Mahallesi'ndeki tren garında meydana geldi. Kentteki bazı ilköğretim okullarında atletizm antrenörlüğü yapan İ.O. (24), akşam saatlerinde boş bir tren vagonunda sporcusu İ.G.K. (14) ile ilişkiye girdi. Kız polise şikayetçi olurken antrenör de İ.G.K'nın isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Tutuklanan antrenör hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

"SUÇ OLDUĞUNU BİLSEYDİM" 
Sanık duruşmalarda da kızın rızasıyla ilişkiye girdiğini, bu olay nedeniyle İ.G.K.'nın ruh ve beden sağlığının bozulmadığını öne sürerek, "Yaptığımın bu kadar büyük bir suç olduğunu bilseydim yapmazdım" dedi.

RUH SAĞLIĞI 2011'İN NİSAN AYINDA İNCELENECEK
Kız ise sanığın bir kez boş tren vagonunda, birkaç kez de stadyumdaki bir odada kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini iddia etti. Önceki günkü duruşmada da ilginç bir gelişme yaşandı. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun kızın ruh ve beden sağlığının bozulup-bozulmadığına ilişkin inceleme için 2011 yılının nisan ayına gün verdiğini belirtti ve gecikecek rapor nedeniyle sanığı tahliye etti.