BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.444,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başörtüsü ve katsayı sorunu ne olacak?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde başörtüsü ve katsayı problemi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meclise, katsayının hiç olmamasını sağlayacak bir tasarı sunduklarını belirtirken başörtüsünde gelinen son noktayı açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meclise, katsayının hiç olmamasını sağlayacak bir tasarı sunduklarını belirterek, “Katsayıyı tamamen kaldırmayı ve öğrenciler arasında tam bir eşitlik sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Üniversitelerde türban ve kılık kıyafet serbestisine de değinen Özcan, ''Şimdi üniversitelerimizin neredeyse tamamında mesele halledilmiştir. 30-35 civarında hocamızın hala buna karşı duruşu var, onları yakından takip ediyoruz. Yakında bu meselede hallolmuş olacak.''şeklinde konuştu.  

İKİ KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTEYE

Görevleri süresince yaptıkları çalışmalara işaret eden Özcan, “İcraata başladığımız ilk zamanlarda yükseköğretimin en acil problemi kontenjanlar ve üniversite sayılarıydı. Kontenjanlarımız, liseden mezun olan öğrencilerimizin üniversiteye girmesine maalesef el vermiyordu. İlk olarak kontenjanları artırdık. Dört kişiden biri girerken üniversiteye dört yıl önce, iki öğrenciden birinin girmesine zemin hazırladık.” ifadelerini kullandı.