BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Başörtülü avukata saldırı

Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahı saldırının ardından ilginç olaylar yaşanmaya başladı.

Abone ol

Danıştay 2. Dairesi'ne yapılan silahı saldırının ardından ilginç olalar yaşanmaya başladı. İstanbul'da Bakırköy Adliyesi'nin Zuhuratbaba'daki binasında 60 yaşlarında bir kadın avukat başörtülü avukata saldırdı.

Başörtülü avukat Zehra Tufan, yaşlı kadın avukatın başörtüsünden çekerek "Sizin yüzünüzden hakimler ölüyor. Ya başını açacaksın, ya gidip evine oturacaksın. Bu işi yapmayacaksın." dediğini söyledi.

İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan ve 5 yıldır avukatlık yapan Zehra Tufan, yaşlı avukatın ayrıca omuzudan vurarak fiziksel şiddette de bulunduğunu da kaydetti. Yaşadıklarına inanamayan Zehra Tufan, "Hikaye gibi bir olaydı.

Hala inanamıyorum. Eşi de özür diledi. Şikayetçi olmayı düşündüm ama sonra olay dallanıp budaklanmasın diye karar veremedim. Daha sonra sağlıklı bir şekilde düşünüp karar vereceğim." diye konuştu. Olayın ardından büyük bir şok yaşadığı için konuşamayan Zehra Tufan'ın eşi Cihan Tufan saldırıyı anlattı. Zehra Tufan'ın bir icra takibi başlatmak için Bakırköy Adliyesi'ne gittiğini ve işini bitirip adliyeden ayrılırken merdivenlerde 60 yaşlarında yaşlı bir kadın avukatın saldırısına uğradığını söyleyen avukat Tufan, olay nedeniyle eşinin büyük şok yaşadığını söyledi.

Eşinin daha güçlü olmasına rağmen kadına tepki vermediğini ve sadece 'ne yapıyorsunuz' diyerek kurtulmaya çalıştığını ifade eden Tufan, olaydan Kartaltepe Polis merkezine gittiklerini aktardı. Saldırıyı yapan kadın avukatın eşinin de polis merkezine gelip özür dilediğini kaydeden avukat Tufan, kadın avukatın kendilerine 'bugün eyleme katıldım, provake oldum' dediğini bildirdi. Olayın şoku nedeniyle şikayetçi olup olmama konusunda karara varamadıklarını belirten Cihan Tufan, Danıştay hakimlerine yapılan saldırıya çok üzüldüklerini vurguladı. 'Avrupa Birliği yolunda demokratikleşme, özgürlük adımları atılırken cepheleşmek çok kötü.' diyen avukat Tufan, "Bana kalsa sonuna kadar giderim. Hukuk insanıyız. Hakkımızı ararız. Ancak müslüman camiaya birzarar gelir mi diye düşünüyoruz. Bu yüzden şikayetçi olma konusunda ani karar vermek istemedik." dedi.

Laik-antilaik kamplaşmalarına üzüldüğünü kaydeden avukat Cihan Tufan, eşinin başörtülü ya da başı açık bir çok arkadaşı olduğunu, açık olduğu için kimseye bir tavırları olmadığını dile getirdi. Tufan, birlik olma çağrısında bulundu.

Kaynak: Zaman