BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Başkentteki sis mağdurları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bir çok bakanı etkileyen bu sefer sis oldu.

Abone ol

Başkent’te önceki akşam başlayan ve görüş mesafesini zaman zaman 50 metreye kadar düşüren yoğun sis, hava ulaşımını dün kilitledi. Hava ulaşımının yoğun sis nedeniyle gerçekleştirilememesi nedeniyle iki bakanın Edirne programını iptal edildi, Dışişleri Bakanı Ali Babacan da 5.5 saat gecikmeyle Almanya’ya gidebildi. Yoğun sis nedeniyle Esenboğa’da önceki gece 04.00’ten itibaren dün gün boyunca hava ulaşımı aksadı.

Dış ve iç hatlarda Ankara’ya inmesi beklenen uçaklar da, İstanbul’a yönlendirildi. Yoğun sisin hava ulaşımını engellemesi nedeniyle, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Edirne’deki inceleme programı iptal edildi.

Gül ve bakanlar bekledi

Washington yakınlarındaki Annapolis kentinde yapılacak Orta Doğu konferansına katılacak olan Dışişleri Bakanı Ali Babacan da sis nedeniyle 5.5 saat beklemek zorunda kaldı. Sisin akşam üzeri saatlerinde etkisini biraz azaltmasıyla birlikte, Babacan’ın uçağı kalkabildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de akşam saatlerinde özel uçak ANA ile Fransa’ya gidebildi.

Öte yandan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi yüzünden Başkent’te ve bazı ilçelerinde hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

kaynak: Vatan