BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.395,40
HABER /  GÜNCEL

Başkentte YÖK krizi

Bakan Çelik, YÖK'ün formasyon kurslarının iptaline yönelik açtığı davaya sert tepki gösterdi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), Danıştay’a MEB’in açacağı formasyon kurslarının iptali için açtığı davaya "sabote" diye tepki gösterdi. Çelik, okullardaki şiddet olaylarına basında sıkça yer verilmesini de eleştirdi. Bakan Çelik, Başöğretmen Salonu’nda düzenlene ven Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca gerçekleştirilen "E- Yatırım" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, YÖK’ün MEB’in pedegojik formasyon kursu açılmasına ilişkin genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulmasa amacıyla Danıştay’da açtığı davayı değerlendirdi. Çelik, YÖK’ün bu tavrını "sabote" olarak nitelendirirken, "Bazı insanlar memleket için, kamuoyunun yararı için iş yapmak isterler, kimileri de bunu bozmak, sabote etmek ister. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. Çelik, Bakanlık olarak formasyon kursları 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 45’nci maddesi uyarınca açabileceklerine ifade ederken, "Formasyon kurslarını açmak YÖK’ün tekelinde değildir, iznine de tabi değildir" dedi. Çelik, kurslarla bir eksikliği gidermeye çalıştıklarını belirtirken, basında bu konuda yanlış haberlerin yer aldığı, kurslara katılacak olan "uzman öğretici"lerin kurs sonrasında Bakanlığa ait devlet okullarına ilk atama ve kıstasları dışında atanamayacaklarının belirtti.

BASINA ŞİDDET TEPKİSİ
Çelik, başka bir soru üzerine okullarda yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Bakanlık olarak bir genelge yayınlayarak tedbirler almaya çalıştıklarını söyledi. Çelik, konuyu 28 Mart 2006 tarihinde İstanbul’da uluslararası düzeyde düzenlenecek sempozyumla ele alacaklarını kaydederken, basının okulardaki şiddet olaylarına ilişkin haberlerine tepki gösterdi. Çelik, bu tür haberlerin özendirici yanı olduğuna dikkat çekerek, şiddet içerikli haberlere yer verilmemesini istedi.