BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  GÜNCEL

Senorya gerçek sanılınca

CÜ'de bir öğrenci grubu üniversite yerleşkesinde film çekmek isteyince olanlar oldu.

Abone ol

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampusunda öğrencilerin çektiği bir filmin senaryosunda yer alan cinayet sahnesi, vatandaşlar tarafından gerçek zannedilince, ihbar üzerine sete gelen polis ekipleri filmin çekildiği bölgeyi kontrol etti. 

Edinilen bilgiye göre, kısa metrajlı bir filmin çekimine başlayan CÜ Televizyon ve İletişim Topluluğu Kulübü üyeleri, çekimler için üniversite kampusuna ve kentin çeşitli bölgelerine set kurdu. Oyuncularının çoğunluğunu Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Yayıncılığı Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu filmin Eğitim Fakültesi binası önünde çekilen bölümünde, senaryo gereği bir genç arkadaşını silahla vurarak öldürdü. Olay yeri inceleme ekipleri caddeyi trafiğe kapatırken, cinayetin işlendiği bölgeyi güvenlik şeridi içine alan polisler, caddedeki delilleri toplamaya başladı.
Bu sırada caddede film çekildiğinin farkında olmayan öğrenciler, üniversite personeli ve vatandaşlar meraklı bakışlarla olayları izledi.

Caddede cinayet işlendiğini zanneden bazı vatandaşların durumu bildirmesi üzerine polis ekipleri filmin çekildiği caddeye gelerek bölgeyi kontrol etti.
Öğrencilerle görüşen ekipler, çekim için izin alındığını öğrenince caddeden ayrıldı. Daha sonra öğrenciler bu sahneyi en iyi şekilde çekebilmek için meraklı bakışlar altında çalışmalarına devam etti.

FİLMİN YAZARI VE YÖNETMENİ
Filmin hem senaryosunu yazan, hem de yönetmenliğini yapan Radyo
Televizyon Yayıncılığı Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Yavuz Selim Bayram,
filmde sevgilisinden ayrılan bir gencin içinde bulunduğu psikolojik durumu ile bu gencin ayrılığa neden olduğunu düşündüğü arkadaşlarını öldürmesi olaylarının anlatıldığını söyledi. Okulda aldıkları eğitimi bu film çekimleri ile pratiğe dönüştürmeyi planladıklarını ifade eden Bayram, yoğun bir tempoda
çekimleri yaparak, filmi CÜ Kültür Merkezi'nde 15 gün sonra sinemaseverlerle buluşturmayı planladıklarını bildirdi. Arkadaşlarının filmde rollerini en iyi şekilde yaptığını belirten Bayram, filmin ismini henüz belirlemediklerini, 5-6 alternatif isim üzerinde kulüp üyeleri arasında oylama yapacaklarını sözlerine ekledi