BIST 10.471
DOLAR 32,74
EURO 35,07
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Başkentli şoförler eğitilecek

Ankara'da bin 900 minibüs şoförü eğitilecek. Eğitime, Gazi Üniversitesi'de destek veriyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Minibüsçüler Odasının düzenlediği ''İletişim Becerileri Kursu''nda, bin 900 minibüs şoförüne, ''etkili iletişim ve dinleme'', ''beşeri ilişkiler'' ile ''davranış ve görgü kuralları'' dersleri verilecek.

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacıbekir Gani, oda toplantı salonunda verilecek kurslar hakkında minibüs şoförlerini bilgilendirdi. Eğitimin, Türkiye'nin öncelikli toplumsal ihtiyaçları arasında yer aldığını ifade eden Gani, bu eksikliğin minibüsçülük hizmet sektöründe de duyulduğunu belirtti.

Gani, bu ihtiyacı gidermek ve Ankara'da yaşayanlara daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ve Gazi Üniversitesinin katkılarıyla 4 ay boyunca ''İletişim Becerileri Kursu'' verileceğini, kursa bin 900 minibüs şoförünün katılacağını anlattı.

Gelecek ay başlayacak kursların etaplar halinde düzenleneceğini ve her minibüsten en az bir kişinin katılmasının zorunlu olduğuna işaret eden Gani, kursların gelecek yıl da devam etmesini istediklerini söyledi.

Gani, kurs kapsamında minibüs şoförlerine trafik ve hukuk derslerinin yanı sıra ''etkili iletişim ve etkili dinleme'', ''beşeri ilişkiler'', ''davranış ve görgü kuralları'' dersleri verileceğini bildirerek, dersler sonunda esnafın zabıta görevlileriyle birlikte denetleneceğini kaydetti.

Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamil Nazik de minibüsçülüğün Türkiye'ye özgü bir iş olduğunu belirterek, ucuz ulaşım sağlaması açısından önemine değindi.

Minibüs şoförlerine verilecek eğitimin ardından halkın memnuniyetinin de ölçüleceğini belirten Nazik, ''Halk, minibüsçüleri nasıl görüyor, tespit edeceğiz. Recep İvedik gibi mi, Cem Yılmaz, Ata Demirer, yoksa Orhan Gencebay gibi mi?'' dedi.