BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  GÜNCEL

Başkent kulislerinden haberler

Baba yadigarını Paris'te çaldıran vekil, Derviş'in kurşun geçirmez odası, 'asık suratla dolaşmayı yasaklayan rektör! İşte Başkent kulislerinden haberler!

Abone ol

Baba yadigârını Paris’te çaldırdı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, Fransa’da büyük bir şanssızlık yaşadı. Dülger’in babası Bahadır Dülger, ölmeden önce oğluna çok değerli iki çift kol düğmesi bıraktı. Mehmet Bey o günden sonra kol düğmelerini yanından hiç ayırmadı. Ama hırsızlar Paris’te de “Baba yadigârı” falan dinlemedi. Dülger, şehrin en iyi otellerinden Metropol Otel’de bavulda bıraktığı kol düğmelerini döndüğünde yerinde bulamadı. İşin ilginç tarafı ise, Bahadır Dülger’in kol düğmelerini yıllar önce Paris’ten almış olması. Paris’ten gelen Paris’te gidiyor anlaşılan!

* * *

Derviş ‘İyi ki geldim’ diyor!

NİHAYET UNDP Başkanı Kemal Derviş’in Washington’daki odasını görebildik. Eski koruması Fehmi Şahin, Derviş’i ziyaret edip bir de fotoğraf çekti. Washington manzaralı odanın dört bir yanından ünlü Potomac Nehri görünüyor. Odanın bir başka önemli özelliği camların kurşun geçirmez olması. Kemal Bey herhalde nehre doğru bakıp “İyi ki geldim” diyordur.

* * *

Hastanede somurtmak yasak!

SİYASİ arenada şu sıralar en çok duyulan isim Başkent Üniversitesi Rektörü Dr. Mehmet Haberal. Haberal’ın en çok sinirlendiği şey ise kendisine bağlı birimlerde somurtan insanlar görmek! Hatta bir adım ileri gidip Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne “Asık suratla dolaşma” yasağı bile koydu. Haberal Hoca, hastalara surat asan bir çalışan görürse asla affetmiyor. Yaptığı toplantılarda, “Hastaların moralini yüksek tutacaksanız, güler yüzlü olacaksınız” diyor. Şu yasağı bir de devlet hastanelerine taşısak? Çok güzel olmaz mı! 

** *

Boyner’in en yakın rakibiyim

Ankara’da son derece şık bir Beymen mağazası açıldı. Geçenlerde Beymen’e gidenler bir süprizle karşılaştı. İçeride AKP Milletvekili ve Çetinkaya Mağazalar zincirinin sahibi Necati Çetinkaya takımlara bakıyordu. Yanına yaklaşan herkes doğal olarak espriyi patlattı: “Necati Bey, sizin mağazalarınız var ama Beymen’den alışveriş yapıyorsunuz!” Ansızın yakalanan Çetinkaya, önce gülümsedi sonra siyasi bir yanıtla durumu kurtardı: “Bizim sektörümüz rekabet sektörü. Arada bir gezip onlar ne yapıyor diye bakmak gerekiyor. Yani rakiplerimi tanıyorum! Alışveriş yapmıyorum.” Cem Boyner’in haberi olsun, Çetinkaya sıkı takipte! 

* * *

PULLARI PTT’YE TAKILDI

TBMM İdare Amiri Feyzi Berdibek, “Hem PTT kazansın, hem seçmenlerim beni görsün” dedi, kendisi için özel pul bastırdı. Üzerinde fotoğrafları bulunan 1.500 pulun parasını da ödedi. Ardından pulları bayram tebriklerinin zarflarına yapıştırdı. Ama PTT, “Bu pullar 600 bin YTL’lik, yurtiçi 250 bin YTL olmalı” deyip kartları postaya vermedi. Berdibek’in hem kartları, hem pulları elinde kaldı.

Kaynak: