BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.400,31
HABER /  GÜNCEL

Akşam Vatan'a fena vurdu!

Vatan gazetesiyle Başbakan arasında süren polemiğe Akşam gazetesi de dahil oldu: 'Başbakan tükürdüğünü yalayan bu sözde gazetecilerin suratına tükürüyor.'

Abone ol

Vatan 'Dinle Başbakan' dedi, Başbakan 'hortumları kesilenler yaygara koparıyorlar' diye yanıt verdi. Bu polemiğe Akşam gazetesi Başbakan'dan yana tavır koyarak karıştı. İşte Akşam Gazetesi'nde yayınlanan yazı.

Başbakan kimin ne olduğunu gayet iyi biliyor

Bu ülkede AKP’nin iktidara gelmesi süreci bazı medya sahiplerinin iktidarla kurmuş oldukları çıkar işbirliğinin yarattığı yozlaşma ortamı nedeniyle olmuştur. İnsanımız bazı medya patronlarının siyasi otorite ile kurmuş oldukları çıkar işbirliğinden o kadar tiksinmişler, bir dönemin yozlaşması o kadar bu tür ilişkilerle özdeşleşmiştir ki bu insanlara ve ilişkilerine duyulan büyük tepki sel gibi yeni siyasi örgütlenmeye akmış ve AKP bir daha böylesine ilişkilere izin vermeyeceği vaadiyle kolaylıkla iktidara gelmiştir.

MUHATAPLARI UTANIRLAR

Bu ülkenin başbakanı kimin ne olduğunu, kimin neyi temsil ettiğini çok iyi görmektedir. Bir daha aynı türde girişimlere izin vermemek kararındadır çünkü bir kez daha aynı sürece girildiğinde olan siyasilere olmakta yozlaşma dönemlerinin bir diğer aktörü olan bir kısım medya hiç utanmadan kendisine bazı yakıştırmalar yapıp utanmadan halkın karşısına çıkabilmektedir, yani özetle bunlara bir şey olmamakta olan siyasilere olabilmektedir. Başbakan aynı tuzağa düşmeme kararında olduğu için kendisine yapılan şantajlara ve gözdağlarına geçit vermemektedir. Dün yapılan, bizim sayfalarımıza taşıdığımız açıklamalar, Başbakan’ın geçmişteki bir dönemden nasıl da ders alındığının bir daha bu ülkede elindeki medya gücüne dayanarak ortaya çıkan bazı insanlara yüz verilmeyeceğinin göstergesidir.

Başbakan’ın yaptığı açıklamanın adresi çok net ve açıktır, açıklamanın muhatapları inşallah bundan utanırlar ama bunun olacağını sanmıyoruz çünkü o tür medyada halka ben ne dersem yuttururum, yalanı ne kadar yüksek sesle söylersem inandırıcı olurum gibi bir düşünce ve utanmazlık hakimdir. Bunlar bu yüzden AKP’yi iktidara getiren seçimden önce eski düzenin adamlarının tekrar iktidara gelebilmesi için büyük mücadele vermişlerdir. Ancak halk bunların ve temsil ettikleri düzenden tiksinmiş olduğu için onların istemediklerine oy vermiştir. Bu olduktan sonra da iktidardan korkmaya başlayan bu sözde gazeteciler tükürdüklerini yalamaya başlamışlardır ancak onların ne olduğunu bilen Başbakan onların suratına tükürmeyi sürdürüyor. Bakalım bu sürecin sonunda bu tür medyanın aklı başına gelecek mi? Bunu hiç sanmıyoruz çünkü onlar ellerindeki güce dayanıyorlar ve utanmazlıklarını sürdürüyorlar.

BAŞBAKAN’DAN CESUR ÇIKIŞ

Bu çıkar ilişkilerini biz rahatlıkla yazabiliyoruz ve maalesef bizim sektörde yer alan bu insanların davranışlarından utanç duyabiliyoruz çünkü bizim gazete olarak başımız dik, utanacağımız bir geçmişimiz yok. Bu nedenle Başbakan’ın açıklamalarıyla gözler önüne serdiği insanlardan kurtulma yolunun da böylece açılacağına inanıyoruz. Daha doğrusu bunu umuyoruz. Çünkü basının haber kaynakları karşısında düzgün durmayı beceremediği bir ülkede demokrasinin de olmasının mümkün olmadığını biliyoruz.

Başbakan’ı da bu cesur çıkışı nedeniyle kutluyoruz ve geri adım atmaması durumunda halkın kalbinde gerçekten yer edeceklerini biliyoruz.

Kaynak: