BIST 10.890
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.470,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Göksu'dan pankartlı teşekkür

Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Dünyanın en uzun ve kalabalık iftar sofrası”na Esenler halkının yoğun ilgi göstermesine pankartlarla teşekkür etti.

Abone ol

Esenler’in dört bir tarafına asılan pankartlarda Göksu’nun imzasıyla, “Dünyanın en büyük iftar sofrasında bizimle birlikte olduğunuz için teşekkürler Esenler” yazısı yer aldı.

Geçtiğimiz Ramazan ayında “Bir sofra da sen kur” sloganıyla yola çıkıp yaklaşık 15 bin Esenlerliyi aynı sofrada buluşturan Esenler Belediyesi, bu Ramazan’da da 40 bin kişilik hedefle “Dünyanın en uzun ve kalabalık iftar sofrası” projesini hayata geçirmişti. İlçede bulunan mahalli derneklerin büyük desteğini alarak “Türkiye Esenler iftarında buluşuyor” sloganıyla 21 Ağustos 2010 Cumartesi günü gerçekleştirilen organizasyonda hedef çok aşılmış ve yaklaşık 70 bin kişi Esenler’in en merkezi caddesi Atışalanı Caddesi ile devamındaki Davutapaşa Caddesi’nde 10 kilometrelik bir uzunlukta birlikte iftar açmıştı. Ulusal ve uluslar arası basında büyük yankı bulan projenin Esenler halkı ile birlikte başarıldığını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, vatandaşların vefasına parkartla cevap verdi.

Göksu, en uzun iftar sofrasının kurulduğu Atışalanı Caddesi ve Davutpaşa Caddesi başta olmak üzere Esenler’in dört bir tarafına pankart asarak Esenler halkına şükranlarını sundu. Asılan pankartlarda Başkan Göksu’nun imzasıyla, “Dünyanın en büyük iftar sofrasında bizimle birlikte olduğunuz için teşekkürler Esenler” yazısı yer aldı. Bir hafta önce iftar davetinin yer aldığı cadde ve sokakları şimdi teşekkür pankartı süslüyor.

Sorumluluğumuz daha da artıyor

Esenler halkının çok kadirşinas olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler halkı çağrımıza (evet) diyerek bu büyük organizasyonda bizi yalnız bırakmadı. Kendi yemekleri ile gelip bu tarihi ana şahitlik ettiler. Bir davetimizle 70 bin Esenlerli caddede iftarını açtı. Bu çok büyük bir kadirşinaslıktır. Hiçbir zaman bizi yalnız ve yarı yolda bırakmayan Esenler halkının bu ilgisi karşısında elbette bizim sorumluluğumuz daha artıyor. Onların bize olan güveni omuzlarımızdaki yükü daha da ağırlaştırıyor” dedi.

Herkese teşekkür ediyorum

Esenler halkına layık olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Göksu, en uzun iftar sofrasının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi için gerekli başvuruyu yaptıklarını, bir ay içinde sonucun alınacağını tahmin ettiğini söyledi.

21 Ağustos 2010 Cumartesi gününü “Esenler’de kardeşliğin tazelendiği gün” olarak değerlendiren Göksu, “Bu büyük organizasyonda bize yardımcı olan tüm Esenler halkı ile birlikte, sivil toplum kuruluşlarına, emniyet ve güvenlik teşkilatına, basın mensuplarına, belediye çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese binlerce teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.