BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

Başına 1,5 milyon lira ödül konmuştu o terörist öldürüldü

Aranan teröristler listesinde mavi listede olan ve başına ödül konulan teröristin çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

Abone ol

MARDİN'in Nusaybin İlçesi kırsalında dün güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 2 PKK'lıdan birinin "Soro" kod adlı PKK'lı Salih Kaplan olduğu, aranan teröristler için hazırlanan Mavi listede olduğu ve başına 1.5 milyon lira ödül konulduğu belirtildi.

Mardin'in üç ilçesini kapsayan ve Omeryan bölgesi olarak bilinen bölgede 19 günden beri devam eden operasyonlar sonucunda son 10 günde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Nusaybin'e bağlı Koruköy'de örgütün sorumlularından "Behzat" kod adlı Mevlüt Canbaşı'nın etkisiz hale getirilmesinden sonra kapsamı genişleyen operasyonda Dağanlı köyünde çatışma yaşandı. Asker ve polisin müşterek yürüttüğü operasyonda, güvenlik güçleri dün PKK'lıların saklandığı bir eve operasyon düzenledi. Evde bulunan biri kadın, iki terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, öldürülen PKK'lılardan birinin üst düzey yönetici olduğu belirtildi.


Güvenlik birimleri, etkisiz hale getirilen PKK'lılardan birinin, "Soro" kod adlı Salih Kaplan olduğunu açıkladı. Kaplan'ın, aranan teröristler için hazırlanan Mavi listede adının olduğu ve başına 1.5 milyon lira ödül konulduğu belirtildi. Diğer PKK'lının ise, "Zinnarin" kod adli H.T., olduğu belirtildi.



PKK'nın Mardin bölge sorumlusu olduğu belirtilen Kaplan'ın, Diyarbakır'da, 2008 yılında biri teknisyen, 5 polisin şehit olduğu, 25 polisin de yaralandığı Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelini taşıyan servis otobüsüne yapılan saldırının faillerinden olduğu gerekçesiyle hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle gıyabında dava açıldığı öğrenildi. Kaplan'ın ayrıca, 2009'da Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 9 askerin, 2010'da İstanbul Halkalı'da 4'ü asker 5 kişinin, 2016 yılında Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 2'si kadın polis, 5 kişinin şehit olduğu, 51 kişinin de yaralandığı saldırıların da faillerinden olduğu belirtildi.