BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL

Basın bayramında Balbay'ı hatırlattı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda tutuklu gazetecilere dikkat çekti

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sansürle mücadelenin herkese düşen bir sorumluluk olduğunu belirterek, ''Sansür hepimizin sorunu olsun ki gazetecilik yaptığı, iletişim özgürlüğünü savunduğu için cezaevine atılan, yazmayı düşündüğü kitabının bilgisayar kaydına bile el konulan, milletvekili seçildiği halde yemin etmesine izin verilmeyen gazeteci ayıbından kurtulalım'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Basından Sansürün Kaldırılışının 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'e mesaj gönderdi.

Mesajında, bu günün, 103 yıl öncesine bakıldığında sevinilecek, kutlanacak bir gün olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, geçen 103 yıla bakıldığında ise özgür ve sansürsüz basın konusunda çok fazla yol alınamadığının görüldüğünü belirtti.

''Ne yazık ki günümüzde, mesleki değerleri önde tutarak gazetecilik yapmanın, yazmanın, çizmenin, soru sormanın bile bedele bağlandığı bir süreçten geçiyoruz. Yine özgür basın mücadelesi veriyoruz, yine sansüre karşı mücadeleden bahsediyoruz'' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, sansüre karşı mücadelenin yalnızca basının, gazetecilerin görevi olmadığını, herkese sorumluluk düştüğünü vurguladı.

Sansürün, halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkının önündeki engel olduğuna, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini engellediğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

''Sansür hepimizin sorunu olmalı ki çoğulculuğu, çok sesliliği ve demokrasinin egemen olmasını sağlayabilelim. Hepimizin sorunu olmalı ki sandık başına gittiğimizde, her zaman saygı duyacağımız ve herkesin de saygılı olmasını isteyeceğimiz oyumuzu bilince dayalı olarak kullanalım.

Hepimizin sorunu olmalı ki basından sansürün kaldırılışının 103. yıl dönümünde sansür ve baskı nedeniyle elinden kalemi, köşesi alınan, programları yasaklanan, yöneticilikten el çektirilen gazetecilere hep birlikte sahip çıkalım, destek olalım.

Sansür hepimizin sorunu olsun ki gazetecilik yaptığı, iletişim özgürlüğünü savunduğu için cezaevine atılan, yazmayı düşündüğü kitabının bilgisayar kaydına bile el konulan, milletvekili seçildiği halde yemin etmesine izin verilmeyen gazeteci ayıbından kurtulalım"