BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,63
HABER /  GÜNCEL

AA Genel Müdüründen sendika övgüsü

AA Genel Müdürü Hilmi Bengi 24 Temmuz Bayramı kutlamasında örgütlülüğün önemini anlattı

Abone ol

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Hilmi Bengi, basın mensuplarının mesleklerini yaparken, karşılaştıkları çeşitli sorunların bulunduğunu belirterek, ''Bu sorunların çözümü noktasında atılması gereken adımlar var'' dedi.

Basın İlan Kurumunun, ''24 Temmuz Basın Bayramı'' dolayısıyla Sultanahmet Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte konuşan Bengi, basında sansürün kaldırılışı nedeniyle düzenlenen ve bu yıl ikincisi yapılan bu buluşmanın, çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Bu güzel organizasyonu düzenleyen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı tebrik ettiğini vurgulayan Bengi, şunları söyledi:

''Gerçekten anlamlı bir gün. Basın mensuplarının mesleklerini yaparken, karşılaştıkları çeşitli sorunlar var. Bu sorunların çözümü noktasında atılması gereken adımlar var. Bu adımları atma noktasında da maalesef meslek kuruluşlarımız arasında birlikteliği de göremiyoruz. Meslek çalışanlarımızın örgütlenme hakkını elde edebildikleri bir ortamda, bu ideale ulaşmanın, gerçek anlamda basın bayramını hep birlikte el birliğiyle kutlama imkanının yakalanmasının daha kolay olacağını düşünüyorum.''

TEK SENDİKALI AA KALDI

Haberleri, Türkiye'nin dört bir yanında ve dünyanın önemli merkezlerinden bütün Türk ve dünya kamuoyuna iletmek için büyük bir özveriyle gayret eden bir kuruluşun başında olduğunu ifade eden Bengi, ''Arkadaşlarımız, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde mesleklerini icra ediyorlar. Görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerinde en büyük katkının da kendi içlerinde örgütlü olmalarından geçtiğini düşünüyorum. Basında sendikalı tek kuruluş neredeyse AA kaldı. Onların örgütlü bir şekilde hareket edebilmeleri, onların mesleki vazifelerini yapabilmelerinde, kendi görevlerini icra edebilmelerinde büyük bir öz güven sağlıyor'' diye konuştu.