BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,18
ALTIN 2.451,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'Başı açık kadınlar'a böyle sitem etti!

Türban tartışması tüm sıcaklığıyla gündemdeki yerini korurken, Başbakan'ın son açıklamaları hayli konuşulacağa benziyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü kadınların haklarını korumadığını öne sürdüğü 'başı açık' kadınlara sitem etti. Bu sitemini de, "Başını örtmeyen hanım kardeşim, başı örtülü için, 'ben de senin için bu mücadeleyi vereceğim' diyemiyor" sözleriyle dile getirdi....

Başbakan Erdoğan, Conrad Otel'de düzenlenen Küresel Eylem İçin Parlamenterler 32. Yıllık Forumu açılış toplantısına katıldı.

Kadının bir reklam aracı olarak kullanılmasına da şiddetle karşı çıktıklarını ifade eden Erdoğan, "Kadına yönelik her türlü şiddet neyse, kadının bir reklam aracı olarak kullanılması ve taciz edilmesi aynıdır" diye konuştu.

"İŞTE SORUN BURADA"

Erdoğan kadınları dayanışmaya çağırdı. Başı açık kadınların başörtülü hanımlara destek vermemesine üzülen Erdoğan sitemini ifade etti:

Kılıçdaroğlu'ndan cevap 
Başbakan Erdoğan'ın başı açık kadınlara sitem etmesine. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevabı gecikmedi. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili "Başbakanlık makamı yakınma makamı değildir" diye konuştu.

"Kılık kıyafetinden dolayı eğitim özgürlüğünü kaybetmiş, bunu yaşayamayan hanımlara karşı başı örtülü olmayan bayanlar onların haklarını savunmuyor. Bir başı örtülü bayan, kalkıp başı açık olan bayan için 'ben senin haklarını savunacağım' diyor, başını örtmeyen hanım kardeşim, başı örtülü için 'ben de senin için bu mücadeleyi vereceğim' diyemiyor. İşte sorun burada. Kadınları genç kızları kılık kıyafetine göre üniversite eğitiminden mahrum bırakmak ilkel ve gerici bir tutumdur. Sorun bir vicdan sorunudur. Sorun en az kadınlar kadar erkeklerin de sorunudur. Sorunun asıl sahibi olan kadınlar güçbirliği yaptıkça sorunlarını daha kısa bir zamanda cesaretle dile getirdikçe çözümün karşısındaki her türlü direnç eriyecektir."

İLKEL VE GERİCİ TUTUM

''Dünya genelinde, üniversite eğitiminde, kadınların karşı karşıya kaldığı ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği çok ciddi ve gelecek nesilleri de ilgilendiren bir boyuta ulaştı'' diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Şunu açıklıkla ve samimiyetle ifade etmek istiyorum: Kadınları, genç kızları, kılık kıyafetine göre, inancına, aidiyetine veya aile yapısına göre üniversite eğitiminden mahrum bırakmak, üniversitenin özgürlükçü niteliğini aşındıran ilkel ve gerici bir tutumdur. Aynı şekilde, kılık kıyafetlerinden, inançlarından ya da geldikleri ülkelere bakarak, kadınları, çeşitli hizmetleri almaktan mahrum bırakmak, demokrasinin ve insan haklarının özüyle çelişmektedir. ''