BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

KOBİ'lere KOSGEB'ten kredi fırsatı

KOSGEB, KOBİ'lere ve esnaf ve ticaret erbabına 6 ayı geri ödemesiz 18 ay süreyle kredi verileceğiğni açıkladı.

Abone ol

KOSGEB, KOBİ'lere ve esnaf ticaret erbabına 6 ayı geri ödemesiz 18 ay süreyle 30-50-80 bin TL olarak kredi verecek.

Krediler 10 gün içinde Türkiye kamuoyuna açıklanacak. Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, yaptığı açıklamada, reel sektörün canlandırılması amacıyla KOSGEB tarafından kredi uygulamasının 10 gün içinde başlayacağını açıklayarak Oda üyelerinin KOSGEB veri tabanına biran önce girmeleri gerektiğini bildirdi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Başbakanlık Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) bir süredir hazırlığını yaptığı yeni kredi uygulamasını 10-15 gün içinde kamuoyuna açıklayacağını söyledi. Saka Oda üyelerini bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, "KOSGEB, KOBİ'lerimize, esnaf ve ticaret erbabımıza yönelik düşük faizli yeni kredi imkânı sağlayacak. 6 ayı geri ödemesiz 18 ay süreyle 30-50-80 bin TL olarak kredi verilecek.

Reel sektörün finansa erişim güçlüğü çektiği bu dönemde bu kredi önemli bir fırsat oluşturacak. Kredi fırsatından yaralanmak için işletmelerimizin KOSGEB veri tabanına kayıt olması, kayıtlı olanların ise 2009 beyannamelerinin güncellenmesi gerekiyor. Aliağa Ticaret Odası olarak üyelerimize KOSGEB veri tabanına kayıt ve beyanname güncelleme hizmeti sunuyoruz"
dedi.

KOSGEB tarafından verilecek kredi faizinin yüzde 75'inin devlet tarafından ödeneceğini kaydeden Saka, "Kriz sonrası toparlanmak isteyen reel sektör için bu kredi önemli bir fırsat olacak. İşletmelerimizin finans ihtiyacını karşılamak amacıyla uygulamaya konulacak kredi desteği 1-9 işçi 30 bin TL, 10-25 işçi 50 bin TL, 25'in üzerinde işçi çalıştıran işletmelere 80 bin TL olarak kullandırılacak. Krediler, toplam 18 ay vadeli, ilk altı ayı ödemesiz şekilde olacak. Kredi alacak KOBİ'lerden, parayı nereye ve nasıl harcayacağı konusunda hiçbir şart istenmeyecek. İhtiyacı olan üyelerimizin biran önce hazırlıklarını yapmalarını ve kredi uygulamasının başladığı gibi yararlanmasını istiyoruz. Üyelerimiz bu süreçte her türlü bilgiyi odamızdan alabilecek" dedi.