BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,16
ALTIN 2.472,78
HABER /  SPOR

Başesgioğlu Milleri kutladı

Başesgioğlu, 2010 Dünya Kupası eleme karşılaşmaları öncesi hazırlık maçında Şili'yi 1-0 yenen Milli Takımı kutladı.

Abone ol

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 2010 Dünya Kupası eleme karşılaşmaları öncesi hazırlık maçında Şili'yi 1-0 yenen Milli Takımı kutladı.

Başesgioğlu karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Milli takımımızı özlemişiz. Bugün galip geldiler. Bu bir hazırlık maçı, hocamız burada taktik teknik değerlendirmeler yapıyor. Önemli olan Dünya Kupası eleme grup maçlarına hazırlanması. Umutluyuz, Avrupa Şampiyonasında olduğu gibi ülkemize sevinçler yaşatacak, onlardan beklentimiz büyük" dedi.

Başesgioğlu, maçın Kocaeli'nde oynanmasının özel bir nedeni olduğunu da belirterek, ''Marmara depreminde kaybettiğimiz aziz vatandaşlarımızı unutmadık. Milli takımımız böyle bir jest yaptı. Bunun için Federasyonumuza, Fatih hocaya ve çocuklara teşekkür ediyorum. Kocaeli ve tüm Türkiye ile bütünleştiler" diye konuştu.


-"RAMAZAN BİZİ SEVİNDİRDİ"


Olimpiyatlarda kazanılan ilk altın madalyaya ilişkin ise Bakan Başesgioğlu, "Ramazan bizi sevindirdi. 1996'dan sonra ilk defa serbest güreş takımımız altın madalya kazandı. Yarın da müsabakaları olan güreşçilerimiz atletlerimiz var. Onlardan da madalya bekliyoruz" dedi.

Olimpiyat sporcusu yetiştirmenin özellik arz eden bir durum olduğunu belirten Başesgioğlu, "Uzun vadeli bir program yapma ihtiyacındayız. Bunu olimpiyat sonrası ilgililerle görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başesgioğlu, Başbakan'ın sitemi ile ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Bir sorumluluk varsa hepimizin sorumluluğu, ben 10 aylık spordan sorumlu Devlet Bakanıyım üzerime ne kadar sorumluluk düşerse bunu göğüslemeye hazırım ama bu sorumlulukların sorgulandığı değil millet olarak aile fertlerinden tutun öğretmene, antrenöre kadar herkesin olimpiyat sporcusu yetiştirmesi konusunda el birliği etmesi gerekir. Radikal değişiklikler yapmamız gerekiyor."