BIST 10.282
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.416,85
HABER /  GÜNCEL

Şantajla ilişkiye zorladı

İnternet kafe sahibi, genç kadına, uygunsuz görüntülerini ailesine göndereceğini söyleyerek şantaj yaptı.

Abone ol

Fatih'te, uygunsuz görüntülerini ailesine göndereceğini söyleyerek şantaj yaptığı iddia edilen genç kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan internet kafe sahibi serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği görevlileri, Y.S adlı genç kadının, "elektronik posta adresinden kendisine ulaşan bir kişinin, elinde uygunsuz görüntüleri olduğunu söyleyerek, kendisiyle ilişkiye girmemesi durumunda bu görüntüleri ailesine gönderme tehdidinde bulunduğu" yönündeki şikayeti üzerine araştırma başlattı.

Kadına elektronik posta gönderilen mail adresinin incelenmesi sonucu, şüphelinin suç konusu elektronik postaları Fatih'teki bir internet kafeden gönderdiği ortaya çıktı.

Bu internet kafeye giden polislerce ifadesi alınan iş yeri sahibi M.Z.B, şikayetçi Y.S'ye gönderilen mailleri müşterilerinden birinin göndermiş olabileceğini öne sürerek, suçlamaları reddetti.

Ancak internet kafede inceleme yapan polis, bir bilgisayarda, iş yerindeki tüm bilgisayarda yapılan görüşme ve işlemleri kaydeden özel bir program ile B'nin şahsi bilgisayarında şantaja konu görüntüleri buldu.

Bu tespitler üzerine suçunu kabul ettiği belirtilen M.Z.B, gözaltına alındı.

Elde edilen görüntülerde, şikayetçi Y.S. ile internet cafeye gelen sağlık memuru nişanlısı E.C. arasında, internetten yapılan sohbette, birbirlerine yaptıkları uygunsuz hareketler sırasında webcam ile çekilen görüntülerin yer aldığı belirtildi.

M.Z.B, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.