BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.407,96
HABER /  GÜNCEL

Başer davasında görevsizlik

Danıştay, açılan davada "görevsizlik" kararı vererek, dosyayı Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

Abone ol

Danıştay 10. Dairesi, Emekli Orgeneral Edip Başer'in, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak atanmasına ilişkin işlemin iptali istemiyle açılan davada "görevsizlik" kararı vererek, dosyayı Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

Büyük Hukukçular Birliği Derneği Başkanı Kemal Kerinçsiz, emekli Orgeneral Edip Başer'in Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmesine ilişkin işlemin iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.

Danıştay 10. Dairesi, davanın ilk derece mahkemesi olarak Danıştayda görülecek dava niteliği taşımadığını belirleyerek, davayı görev yönünden reddetti.

Dairenin kararında, davacı tarafından, Başer'in, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmesine ilişkin "genelgenin" iptali istemiyle dava açıldığı anımsatıldı.

Kararda, davalı Başbakanlık'tan konuyla ilgili istenen bilgi ve belgelerden, atama işleminin genelgeyle yapılmadığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başer'in, Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görevlendirilmesine ilişkin 13 Eylül 2006 tarihli bir işlem olduğunun belirlendiği kaydedildi.

İdari Yargılama Usulu Kanunu uyarınca davaya Ankara İdare Mahkemesi'nin bakmakla görevli olduğu vurgulanan kararda, bu nedenlerle dosyanın gerekli ve yetkili mahkeme olan Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilmesine oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.