BIST 10.046
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.400,82
HABER /  GÜNCEL

Başkentte yıkım çatışması

Başkentte yıkılacak gecekondu sahipleri, güvenlik güçleriyle çatıştı. Bölgeye 1500 polis, 100 ambulans sevk edildi.

Abone ol

DİKMEN Vadisi'nde yıkılacak gecekonduların sahipleri, yıkım öncesi mahalleye gelen güvenlik güçleriyle çatıştı. Yola barikat kurup, ateş yakan mahalle sakinleri, taş ve sopalarla polise saldırdı. Çevik Kuvvet'e bağlı ekipler, tazyikli su sıkarak öfkeli kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında Dikmen Vadisi'nde yıkılacak gecekonduların sahipleri, yıkım öncesi mahalleye gelen polise taş ve sopalarla saldırdı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi ve panzerlerin katıldığı operasyonda, polise sapan taşları ile saldıran kalabalıktan yaralananlar oldu. Dikmen Vadisi'nde gecekonduları bulunanlar haberi takip etmeye çalışan bir haber ajansının ekibine sopalarla saldırarak araçlarının camlarını kırdı.

Operasyon için 1500 polis, çok sayıda panzer, 100 ambulans, itfaiye aracı Dikmen Karakolu önünde geceyarısı toplandı. Sabaha karşı, gecekonduların bulunduğu bölgeye kortej halinde hareket eden güvenlik güçleri, mahalle sakinlerinin direnişiyle karşılaştı. Yola ateş yakıp barikat kuran mahalle sakinleri polise sapan taşları ve büyük taşlarla saldırdı. Bazı evsahibi kadınlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhinde konuştu.

Güvenlik güçlerine direnen gruptakiler zaman zaman ‘Evimize karşılık ev istiyoruz' diye bağırdı. Öfkeli grup, Başkan Gökçek'e hakaret de etti. Gazetecilere de taş atan kalabalık bir kameramanı ayağından taşla yaraladı.