BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  POLİTİKA

Başbuğdan sürpriz ziyaret!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bayramın ikinci günü Irak sınırına sürpriz bir ziyarette bulundu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bayramın ikinci günü Irak sınırına sürpriz bir ziyarette bulundu.

Başbuğ'un hedefinde ağalar vardı.. Ancak bu ağalar eski ağalardan değil. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, geçmişte ağalardan çok çeken bölge insanının şimdi de terör ve siyaset ağalarından muzdarip olduğunu söyledi..

Başbuğ siyaset ağalarından kasıt hangi parti ya da partileri olduğunu açıklamadı.

Başbuğ, ''Silahla kanla bir yere varılamaz. Tek çıkar yol, bölücü terör örgütünün silahlarını bırakmasıdır'' dedi.

Son ana kadar nereye gideceği açıklanmayan Org. Başbuğ, Mardin'in Nusaybin ilçesinin Sınırtepe'teki bir karakoluna ziyarette bulundu.

ASKERLERLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, mercimek çorbası, fırın köfte, nohutlu pilav, şekerpare, meyve ve ayrandan oluşan öğle yemeğini de askerlerle birlikte yedi. Orgenral Başbuğ daha sonra karakolun önünde bir konuşma yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Sınırtepe Karakolu'nu ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

İşte Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Mardin'deki konuşmasından satırbaşları

-Devletimizin, milletimizin ve güvenlik kuvvetlerinin kararlılığı karşısında bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşması mümkün değildir.

İNSAN ODAKLI MÜCADELE

-Bugüne kadar örgüt kandırdığı, kullandığı 3 bine yakın insanının ölümüne neden olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman, her şeye rağmen bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadeleyi insan odaklı olarak yürütmektedir.

-Bu gerçekten terörist örgütlerle yürüttüğümüz mücadeleyi İnsan odaklı olarak yürütmek çok önemlidir.

EVLATLARINI ÖRGÜTE KAPTIRAN ANALARIN ACILARI

-Terör örgütüne kandırılarak katılan teröristlerin büyük bir bölümü 26 yaşına ulaşmadan hayatını kaybetti. Bu kapsamda özellikle terör örgütüne karşı çıkmalarına rağmen evlatlarını terör örgütüne kaptıran ve bu acıları yaşayan o anne ve babaların da acılarını anlamak zorundayız.

TEK ÇIKAR YOL SİLAH BIRAKMAKTIR

-Bu nedenle tekrar ifade ediyorum; silahla, kanla bir yere varılamaz. Tek çıkar yol, bölücü terör örgütünün silahlarını bırakmasıdır. Bu ülke bütün vatandaşlarına yeter

- Birinci görevimiz bölgedeki insanımızın güvenliğinin sağlanması. İkinci görevimiz sınır bölgelerinden giriş ve çıkışların etkin biçimde kontrol altına alınması. Bu amaçla 258 sınır boyunca karakolu var. Şu an onlardan birindeyiz.

- Adalet Bakanlığı’ndan aldığımız bilgilere göre 2005-08 yılları arasında bölücü terör örgütünden 221. maddeden faydalanmak üzere müracaat eden kişi sayısı 870’dir

- Yine bakanlığın verdiği bilgilere göre, 638’ine ceza verilmemiştir, serbest bırakılmıştır. Bu çok da küçük bir rakam değil

NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ

- Mardin Ovası’nı gördükten sonra neyi paylaşamıyoruz. Bu ülkenin geleceği güzel. Şu toprakta şu şartlarda bile yılda 2 defa ürün alınıyor. GAP’la su buralara gelecek.

- Buranın tarihi bir geçmişi var. Tarihi Mezopotamya’nın kuzeyindeyiz. Dünyanın en verimli yeri. Bütün insanlarımıza yeter.

- Bir de şunu unutmamız lazım. Bu terörden en büyük zararı bölge insanı çekti, çekmeye devam ediyor

- Bölge insanının ihtiyaçlarını tespit edip, bunu karşılamak devletin asli görevi.

HALKIN İKİ TEMEL İHTİYACI VAR

- Bu konuda çok çeşitli araştırmalar var. Urtiçi ve yurtdışında yapılan araştırmalar. Bu araştırmaların büyük bölümünü inceledim. Bu bölge halkının öncelikli iki temel ihtiyacı nedir diye bana sorsanız derim ki:

1 – İşsizlik, geçim sıkıntısı, ekonomik sıkıntı

2 – Eğitim sistemi. Eğitim sistemimiz yetersiz. Eğitim yalnız buranın sorunu mu değil. Değil ama buradaki problem diğer bölgelerden daha büyük. Bu bölgedeki eksiklikler diğer bölgelerden fazla.

- Bu bölgede hala Türkçe okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 20. Türkiye ortalaması yüzde 8.

TÜRKÇE ORTAK İLETİŞİM DİLİ

- Gözden kaçan önemli bir nokta var: Türkçe. Anayasa’nın 2. maddesi açık: Türkçe resmi dil. Türkçe aynı zamanda ortak iletişim dili. Türkçe aynı zamanda ekonomik dil. Burada yüzde 20 noktalarında geride olduğumuzu düşünürsek bölge insanının iyiliğini isteyen herkesin esas üzerinde durması gereken noktalar bunlar değil mi? Ana noktaları bırakıp diğer noktalarda kalıyoruz.

- Birlikte yaşamaya karar verenler için cumhuriyetin kurulduğu ilk günden beri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ezici bir çoğunluğu birlikte yaşama kararındadır

- Herhangi bir vatandaşımızın nerede olursa olsun kendisini ezik hissetmesi de bizim sorunumuzdur

TERÖR VE SİYASET AĞALARINDAN KURTULMALIYIZ

- Özellikle bu bölgedeki insanlarımız ağalardan çekti. Zamanın ağalarından çeken insanlarımız şimdi maalesef siyaset ve terör ağalarından muzdarip. Esas sorunlardan biri de halkımızın siyaset ve terör ağalarından kurtarılması.

- Birbirimizi yeteri kadar seversek başka sevgiye muhtaç olmayız. Herhalde bu bayram gününde en güzel mesaj bu olmalı.

TEDİRGİNLİK DUYANLAR MERAK ETMESİN

- Elbette yaşanmakta olan gelişmelerden tedirgin olan vatandaşlarımız var. Tedirginlik duyanlar merak etmesin. TSK milletimizden aldığı güç ve azimle görevinin başındadır. İşte Mehmetçikler. Bakıyorsunuz bu Mehmetçiklere. Ağrılısı var, Bitlislisi var, İstanbullusu var… Bu tablo bu ordunun milli olduğunu göstertiyor. Bizim için Karslı da Erzurumlu da aynıdır. Hepsi bizim Mehmetçiğimiz.

BU ORDU MİLLETİN ORDUSU

- Bu orduyu burada görüyorsunuz. Bazıları bu orduyu karıştırıyorlar. Bu ordu hiçbir grubun ordusu değildir. Bu ordu milletin ordusudur. Bunu bozdurmayız. Bizim gücümüz bu. Türk ordusunun arkasında millet var.

- Türk ordusu kurulduğundan beri millilik vasfı vardır ve ilelebet devam edecektir. Tarihsel geçmişimiz, tecrübemiz, aklımız var

- Güçlüyüz, özgüvenimiz tam. Milletimizin sağduyusuna, kahramanlığına, aklına ve vicdanına güveniyoruz

- Nereye giderseniz gidin Edirne’de de Ankara’da da Urfa’da da bunu göreceksiniz. Burada olmak buraya olmak heryere gitmekle eşanlamlıdır

BAŞBUŞ SIFIR NOKTASINDA

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]