BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okulun ilk günü ulaşım bedava

Perşembe günü okul açılıyor. İstanbul'da şimdiden önlemler alındı. İlk gün toplutaşım bedava olacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı okulların açılacağı 24 Eylül Perşembe günü trafik sıkışıklığı yaşanmaması için bir dizi tedbir aldığını bildirdi. İlk gün toplu taşıma sabah 06'dan öğlen 13'e kadar ücretsiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, öğrenci servislerinin okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitireceği, öğrencilerin alınacakları yerlerin belirleneceği ve servislerin öğrenciyi evinden alıp evine bırakacağı belirtildi. Gönüllü öğretmen ve öğrenciler ise, okul önlerinde öğrenci geçişlerini yönlendirecek.

PARK YERLERİ ÜCRETSİZ

Belediye okul servislerinin okul çevrelerindeki İSPARK otoparklarında okul giriş ve çıkış saatlerinde iki gün süreyle ücretsiz araç park etmelerine izin verecek. Ayrıca okul servis araçları arabalı vapurlardan öncelikle yararlanacak.

Diğer önlemler olarak, yollarda olabilecek hasarlı kazalara anında müdahale edilerek, çeşitli güzergâhlarda 70 çekicicinin hazır bekletileceği ve okulların açılacağı 24 Eylül’de büro hizmeti yapan polislerin, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli trafik düzeninin sağlanmasına yardımcı olacağı bildirildi. Ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesi olan 12 ilçede 315 trafik ekibi ile okul çevrelerinde görev yapacak.

İLK GÜN TOPLU TAŞIMA 06.00'DAN 13.00'E KADAR ÜCRETSİZ

Ramazan Bayramı için İstanbul'da birtakım tedbirler aldıklarını da kaydeden Topbaş, bu bayramda da İstanbulluların rahat etmesi için çalışmalarını sürdürecekelrini kaydetti. Bayram sonrası 24 Eylül Perşembe günü okulların açıldığını hatırlatan Topbaş, trafikle ilgili birtakım önlemler aldıklarını da belirtti. " Bununla ilgili birdizi önlemler alıyoruz. Daha önceki yıllarda da sıkıntı yaşanmadı.

Yine böyle bir eğitim öğretim yılının arefesindeyiz. " diyen Topbaş okulların açıldığı ilk gün ailelerin özerl araçlar yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak çocuklarını okuyla götürmelerini önerdi. Okulların açıldığı ilk gün polis ekipleriyle zabıtaların koordineli olarak çalışacağını kaydeden Topbaş, " Aileler de vaktinde ve zamanında çocuklarını okula taşımaya özen göstersinler. " diyerek bir müjde de verdi. Topbaş, "Biz toplu taşıma araçlarımızın tümünü Perşembe günü sabah 06.00'dan 13.00'e kadar ücretsiz hale getirdik. Mümkün mertebe toplu ulaşımı tercih etmelerini istirham ediyorum" şeklinde konuştu.