BIST 10.255
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.447,75
HABER /  GÜNCEL

Başbayan’ın Çankaya Sarayı

Hayrünnisa Gül, Dolmabahçe Sarayı’nın deposunda bulunan 35 parça tarihi eserin Köşk’e getirilmesini istedi

Abone ol Çankaya Köşkü’nün tadilatıyla meşgul Hayrünnisa Gül, Dolmabahçe Sarayı’nın deposunda bulunan 35 parça tarihi eserin Köşk’e getirilmesini istedi. Toptan, ‘Başkanlık Divanı’nın kararı gerekir’ derken Genel Sekreter İsen, ‘Sezer de almıştı’ diye açıkladı

Hayrünnisa Gül’ün, Dolmabahçe Sarayı’ndaki bazı eserleri Çankaya Köşkü’ne getirmek istemesi tartışma yarattı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, konunun sadece düşünce bazında olduğunu belirterek, sarayda sergilenen eserlerin verilemeyeceğini, ancak depodaki eserlerin Köşk’e gönderilebileceğini aktardı. CHP de konuyu TBMM’ye taşıdı.

Gül’ün, 1 Nisan’da Dolmabahçe Sarayı’nı gezerken beğendiği bazı eserlerin fotoğraflarını çektirip Köşk’e getirmek istediği iddiası, dün Toptan’a soruldu. Gönderilmesine karar verdikleri bir obje olmadığını söyleyen Toptan, “Böyle bir talep söz konusu olursa, Başkanlık Divanı’na götürürüz. Verilen karara göre hareket ederiz” dedi.

Toptan, depoda bulunan eserlerin verilmesine sıcak bakarak, “Depo müzemizde bulunan, teşhir edilmeyen objeler olursa, onların verilmesinde, bunların Çankaya Köşkü’nde özellikle de yabancıların görmesini teminde bir sakınca görmem” diye konuştu.

SERGİ AMAÇLI İSTEDİK GERİ İADE EDİLİR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın mensuplarının, Hayrünnisa Gül’ün Dolmabahçe’den eşya talebine ilişkin soruları üzerine, “Onu Genel Sekreter’e sorun. O size güzel anlatır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, “Bu daha önceki cumhurbaşkanlarımızın da başvurduğu bir yöntemdir. Sayın Sezer de bazı eşyaları aldı. Ayrılırken iade etti. Biz de sergi amaçlı istedik. Ayrılırken iade edilecek” dedi.

CHP’DEN SORU ÖNERGESİ

CHP’Lİ Mustafa Özyürek konuyu TBMM’ye taşıyıp soru önergesi verdi. Özyürek, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a, Hayrünnisa Gül’ün isteğiyle Dolmabahçe Sarayı’ndaki depo müzede yer alan Osmanlı eserlerinin Çankaya Köşkü tarafından talep edilip edilmediğini, eserlerin kaybolması durumunda ise cezai işlemin ne olduğunu sordu.