BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık Birandı çıldırttı

Erdoğan'ın yemek haberi tekzip edilince Birand çıldırdı. Çok sert bir yanıt verdi. İşte o yanıt;

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın cumartesi gecesi TESEV'in başkanı Can Paker'in evinde katıldığı yemek tartışma konusu oldu. Yemekteki konuşmaları yayınlayan Kanal D haberi Başbakanlık tekzip edince, Mehmet Ali Birand sinirlendi.

AÇIKLAMADAKİ BU SÖZLER KIZDIRDI

Başbakanlık Basın Merkezi dün bir açıklama yaparak, haberlerin “gerçeği yansıtmadığı”nı söylemişti. Açıklamadaki şu sözler Birand'ı kızdırdı;  “Ne davetin şekli, ne davetli listesi, ne de sohbetin içeriğiyle ilgili haberler birebir gerçeği yansıtmadığı gibi hiçbir kaynağa dayandırılmadığından basın meslek ilkeleriyle de asla bağdaştırılmamıştır.

BİRAND'DAN SERT YANIT

Yemek ile ilgili izlenimleri Kanal D Haber’de yayınlayan Mehmet Ali Birand özellikle "gazetecilik ilkeleri ile bağdaşmaz" sözlerine sinirlenmişti. Birand Başbakanlığın açıklamasına KanalD'nin internet sitesindeki "MAB Yorum" köşesinden şöyle yanıt verdi:
"Ben, haberde ne tam davetli listesini verdim, ne de konuşmaların birebir zaptını yayınladım. Amacım Türkiye’nin önümüzdeki 6 ayının nasıl geçeceğini göstermek ve Başbakan’ın genel düşüncelerini özetlemekti. Nitekim davetlilerle yaptığım konuşmalar sonucunda gerçeğe en yakın şeklini yansıttım. Birkaç kaynaktan kontrol ettim.

BAŞBAKANLIK BANA İŞİMİ ÖĞRETMESİN

* Başbakanlık basın merkezi, bana 44 yıldır içinde bulunduğum bu mesleğin ilkelerini öğretmek yerine, gerçek işlevine yani Başbakan’ın toplumla iletişimini etkili nasıl kurabileceğine kanalize olursa daha iyi olur.

BİR KİŞİ BİLE 'YANLIŞTIR' DİYEMEZ

* Başbakan’ın Cumartesi geceki yemekte verdiği mesajların özeti tam gerçekleri yansıtmaktadır. O yemeğe katılanlardan bir kişinin dahi kalkıp “yanlıştır” diyebileceği hiçbir şey yoktur. Bu yazının neden “iyi niyetten uzak” olduğunu da anlayabilmiş değilim.