BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  POLİTİKA

Kapatmaya esprili yaklaşım

Monarşi ile yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri bakanı Ak Parti'nin kapatılmasına esprili yaklaştı.

Abone ol

Monarşi ile yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri Dış İşleri Bakanı Ak Parti'ye açılan kapatma davası için 'esprili' bir yaklaşımda bulundu ve "şanslıyız ki bizim partimiz yok" dedi.

Ankara’ya ziyarette bulunan BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Dışişleri Bakanı Zayid El Nahayan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüştükten sonra ortak basın toplantısına katıldı. Konuk bakana, demokratik ülkelerde siyasi partilerin kapatılmasına nasıl baktığı soruldu.

Nahayan soru üzerine “Şanslıyız ki herhangi bir siyasi partimiz yok. Ancak Türkiye’nin bölgede oynadığı önemli rol sebebiyle bu süreci takip etmenin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. El Nahayan, demokrasinin, tüm partilere özgürce, serbestçe ve eşit şekilde çalışma fırsatı sağlandığında gelişebileceğini düşündüklerini ifade etti.

MONARŞİ İLE YÖNETİLİYOR

BAE’nin, 3.5 milyon olan nüfusunun yüzde 96’sı Müslüman. Petrol zengini bir Orta Doğu ülkesi olan BAE, Abu Dabi, Acman, Dubai, Füceyre, Resül-Hayme, Şerce, ve Ummül-Kayveyn isimli emirliklerden oluşuyor. Siyasi iktidarın, kaynağını bir kişinin iradesinden aldığı yönetim biçimi olan monarşi ile yönetilen BAE’de farklı ailelerin yönettiği emirlikler iç işlerinde bağımsız olmakla beraber, dış işlerinde, başkent Abu Dhabi’deki yönetime tabi durumda. Monarşi ile yönetilen ülkelerde kral, imparator, şah, padişah, hükümdar, hakan, han, bey ve benzeri isimler yerine BAE’de “emir” ismi kullanılıyor.