BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  SPOR

Galatasaraya Fransız hoca!

Şampiyonluğa hazırlanan Cimbom'un hoca arayışı sona mı erdi? İşte yeni hocanın ismi;

Abone ol Sarı-kırmızılılar, henüz 40 yaşında olmasına karşın, Monaco’ya tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi finali oynatan, Juventus’u 2. ligden 1. lige çıkaran Didier Deschamps’la masaya oturacak.

Sezon boyunca yaşadığı tüm olumsuzluklara karşın, Turkcell Süper Lig’in 33. haftasını en yakın takipçisi F.Bahçe’den 3 puan önde kapatarak şampiyonluğun ucuna kadar gelen G.Saray’da ilk hedef, teknik direktör. Şampiyonluğunu resmen ilan etmek için cumartesi akşamı Ali Sami Yen Stadı’nda oynayacağı OFTAŞ maçının bitmesini bekleyen sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta da teknik direktör için sefere başlıyor. G.Saray yönetiminin gözdesi ise Fransızlar’ın ünlü futbol adamı Didier Deschamps.

BAŞARILARI ORTADA

Henüz genç olan yaşına ve kısa teknik direktörlük kariyerine rağmen önemli başarılara imza atan Deschamps ile Fransa’da görüşecek olan yöneticiler Fransız teknik adamı ikna etme yolunu arıyor. Faal futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe başlayan ve Fransa’nın Monaco takımını tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne çıkarıp, ardından da 2006 yılında yaşanan şike skandalı sonrası 2. lige düşürülen Juventus’un başına geçip İtalyan ekibini 1. lige yükselten Deschamps için kesenin ağzı da açılacak.

2.5 MİLYON EURO İSTİYOR

Fransız teknik adamın, sarı-kırmızılı tüm futbolcularla rahat iletişim kurabileceğini, G.Saray’ın kulüp yapısına uygun bir isim olduğunu da düşünen yöneticiler hesaplarını yaptı. Yıllık 2-2.5 milyon Euro civarında bir rakam isteyen Deschamps’ı ikna etmeye çalışacak olan sarı-kırmızılıların anlaşma zemini bulunması halinde 2 milyon Euro’ya kadar çıkabileceği, alınan haberler arasında. G.Saray’ın Deschamps’la anlaşma sağlaması halinde Fransız teknik adam Türkiye’ye gelip resmi sözleşme imzalayacak, ardından yönetimle birlikte transfer çalışmalarına başlanacak.

EN KISA SÜREDE BİTECEK

Şampiyonluğun ilan edilmesi ile birlikte teknik direktör arayışlarını sonlandırmak için harekete geçecek olan yönetim, Deschamps’la anlaşma sağlanamaması halinde listedeki diğer isimlere yönelecek. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör konusunun en kısa sürede çözülmesi, ardından da iç ve dış transferin tamamlanması hedefleniyor.