BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.420,78
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'ın odası ikinci kez arandı!

Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki odasının "dinlenme kuşkusu" ile ikinci bir tadilattan geçtiği iddia edildi.

Abone ol

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın bu odada yaptığı toplantıların basına sızması üzerine Erdoğan'ın talimatıyla oda yer parkeleri kırılarak yeniden yapıldı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki makamındaki parkelerin yeni yapılmasına karşın bozulduğunu, bu nedenle odanın yeniden tadilata alındığını açıkladı. Meclis’teki “Başbakanlık” makam odası, geçen yıl tepeden tırnağa yenilenmişti. Yeniden tadilat çalışması yapılınca, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce soru önergesi vermişti.

İÇ MİMARLAR İNANMADI!

Yakut, İnce’ye 2 Ekim’de gönderdiği cevapta, odada yeni bir tadilat yapılmadığını ifade ederek, “Geçen yıl yenilenen parkelerin muhtelif yerlerinde meydana gelen bozulmalar, garanti kapsamında yüklenici firmaya yaptırılmış olup, herhangi bir ek ödeme de yapılmamıştır” bilgisini verdi. İç mimarlar ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi bir yerde bulunan ve haftada bir gün kullanılan Başbakanlık makamında 330 bin 500 lira harcanarak yapılan bir tadilatın üzerinden bir yıl bile geçmeden böyle bir tahribatın yaşanmasının mümkün olmayacağını söylediler.

DETAYLARI SORDULAR

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dinlendiği iddialarını CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ilk olarak 2012 yılının Ekim ayında ortaya atmıştı. İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın makam odasında yapılan tadilatı Meclis gündemine taşıdı. İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e yönelttiği önergesinde, Erdoğan’ın makam odasında gerçekleştirilen tadilat ve tefrişatın detaylarını, ve maliyetini sordu. CHP’li İnce’ye Çiçek adına TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam yanıt verdi.

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENDİ!

Sağlam’ın verdiği bilgiye göre Başbakan’ın “makam odası, özel kalem odası, toplantı salonu ve sekretarya” bölümlerinden oluşan makam odasının ahşap lambri duvar kaplaması, sıva, alçı, parke, lavabo, kapı, dolapları ile elektrik, data ve su tesisatı baştan sona yenilendi. Tüm bölümlerdeki masa, koltuk, sandalye va sehpalar da yine yeni takımlarla değiştirildi. “Pazarlık usulü” ihale edilen tadilat için 330 bin 500 lira harcandığı kaydedildi. Sağlam, sözkonusu harcamaların 2012 yılı bütçe kanunu ile TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı’na tahsis edilen bütçeden karşılandığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de ilk tadilat çalışmasından 1 ay sonra, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tüm korumalarının değiştirilmesinin ardında makam odasından 2 adet dinleme cihazı bulunmasının yattığını iddia etti. Tekin, Başbakan Erdoğan’a “Makamınızda dinleme cihazı bulundu mu? Sizi kim dinliyor?” diye sordu. Tekin ayrıca, Erdoğan’ın Meclis’teki makam odasının adeta talan edildiğini anlattı.