BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  DÜNYA

Başbakan’ın danışmanından katliam tepkisi

Mısır’daki katliamı sert bir dille kınayan Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, "Darbeyle gerçekleşen siyasi cinayet, ye...

Abone ol

Mısır’daki katliamı sert bir dille kınayan Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, "Darbeyle gerçekleşen siyasi cinayet, yerini insanlık cinayetine bırakmıştır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Mısır’daki katliamla ilgili açıklamalar yaptı. Akdoğan, "Dün gece Mısır’da sivil ve barışçıl göstericilere karşı yapılan katliamı şiddetle kınıyoruz. Milletin iradesini katleden bir anlayışın milletin kendisini katletmeye başlamasına şaşırmamak gerekir. Darbeyle gerçekleşen siyasi cinayet yerini insanlık cinayetine bırakmaya başlamıştır. Mısır halkı adeta zorla darbe yönetimine razı edilmeye, silah zoruyla masaya oturtulmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.

BATI’NIN TAVRI
Katliamlar karşısında sessizliği koruyan Batılı ülkelerin tavrının utanç verici olduğunu kaydeden Akdoğan, ’’Bu darbeye çanak ve alkış tutanlar akan kanın vebaline ortaktır. Batılı ülkelerin masum sivil halkın katledilmesine karşı da sessiz kalması en az bu katliam kadar utanç vericidir’’ dedi.

"TÜRKİYE, KARDEŞ MISIR HALKININ YANINDADIR"
Türkiye’nin her zaman Mısır halkının yanında olduğunu ifade eden Akdoğan, ’’Mübarek Ramazan ayında gerçekleşen bu kanlı olaylar, İslam dünyasının ve kardeş halkların yürüklerini dağlamaktadır. Sivil gösterilere karşı takınılan tutum, demokrasiye geçiş açısından şüphe ve kaygı uyanmaktadır. Türkiye her zaman kardeş Mısır halkının yanındadır ve hakikati yüksek sesle haykırmaya devam edecektir’’ ifadelerini kullandı.
(İHA)