BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.427,10
HABER /  POLİTİKA

Başbakan'dan sert açıklama! Bu alçaklara...

Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı'nda Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı'nda Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Yıldırım darbe girişimi gecesini anlatırken sinirlerine hakim olamadı. Başbakan Yıldırım darbeciler için sert ifadeler kullandı.Yıldırım şu açıklamalarda bulundu.

DEVLETİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

Eğitime yapılan yatırım nesilden nesile devam edecek.Himmet topluyoruz diyerek insanların hassas olduğu yardımseverlik duygularını sömürerek maalesef işin sonunda amacın bu olmadığını amacın hak etmeden milletten destek istemeden milletin silahıyla, uçağıyla, tankıyla milletin evlatlarının üzerine kurşun yağdırarak devleti ele geçirmeye çalıştılar. 

EVE GELDİĞİMDE ÖĞRENDİM ŞAKA MI DEDİM

O gece olay olduğu anda eve yeni gelmiştim. Şaka mı diye sordum. O arada büyük torunum Sena telaşlı bir şekilde koştu. Bu askerler bizim değil mi niye insanları öldürüyorlar dedi.

BU ALÇAK TERÖR ÖRGÜTÜNDE O MUHAKEME YOK

11 yaşındaki bir çocuğun muhakemesi bu alçak terör örgütünün asker üniforması giymiş alçaklarda bile yok. Mesele memleket meselesidir. Siyasetin önemi yok. Bir kez daha bu büyük Türk milleti ne kadar asil olduğunu, bağımsızlığına düşkün olduğunu, Atatürk'ün bağımsızlık benim karakterim dediği bu millet kendine yakışanı yaptı.

ÇOK GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM

Bu alçaklara unutamayacakları bir ders verdi. Her dönemin kendine has özellikleri var. Bu coğrafyada hayatta kalmamız için çok güçlü olmamız lazım. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız.

MAĞDURİYET TARTIŞMASI

Geleceği karartılmaya çalışılan bir millet mağdur değil mi? Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Ülkenin dünyaya karşı görünümünü ne hale getirdiler. Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak. Darbecilere cesaret vermek, yeni bir darbe arayışına onları sokmak bu ülkeye hizmet değil. Vatanseverlik hiç değil.  Bunun çok büyük bedeli olur. Dikkatli davranacağız.