BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.487,03
HABER /  DÜNYA

Beşar Esad'dan olay Türkiye açıklaması Reuters flaş geçti

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad Rus gazetesine verdiği demeçle gündemde. Reuters flaş haber olarak geçti. Esad Türkiye'ye hem zehir zemberek sözler etti hem de 'umudumuz' dedi.

Abone ol

Suriye Devlet Beşar Esad'ın Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı Türkiye açıklaması Reuters ajansı tarafından flaş haber olarak duyuruldu. Esad Türkiye için önce zehir zemberek açıklamalar yaptı ardından da 'Suriye'nin tek umudu' dedi.

Rusya'nın en etkin gazetelerinden Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Esad'ın Türkiye açıklamaları uluslararası ajanslar tarafından verildi.

Esad "Teröristleri geldikleri yer olan Türkiye'ye sürmek ya da öldürmek için bu bölgeyi temizlemeye devam etmek zorundayız. Başka bir seçenek yok. Halep, bu hamle için çok önemli bir sıçrama tahtası olacak" dedi.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Esad, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu'nun “uluslararası hukuka aykırı bir işgal olduğunu” savundu.

Suriye lideri ayrıca, ülkesindeki iç savaşın artık Rusya ve Batı arasında bir çatışma olduğunu ifade etti.

SURİYE'NİN TEK UMUDU RUSYE VE TÜRKİYE

Beşar Esad, Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirmesini umduklarını da vurguladı.

Beşar Esad, "Suriye'nin tek ümidi Rusya ve Türkiye arasındaki yakınlaşma" ifadesini kullandı.

Röportaj, uluslararası medyada da İngiliz Reuters ajansı tarafından duyuruldu.

Komsomolskaya Pravda gazetesi Esad ile yaptığı röportajın tamamını bugün yayınladı. Esad'ın açıklamalarında Suudi Arabistan ve Kürtlerle ilgili bölümler de bulunuyor.

'SUUDİ ARABİSTAN'IN YAPTIĞI TEKLİF

Suudi Arabistan’ın İran’dan uzaklaşılması karşılığında Suriye’ye destek sözü verdiğini kaydeden Esad, “Eğer İran’dan uzaklaşırsak ve onlarla bütün ilişkimizi kestiğimizi açıklarsak bana yardım edeceklerini söylediler” dedi. Esad, Suudi Arabistan Suriye’deki krizi şantaj için kullanmak istediğini ifade etti.

‘KÜRTLERE SİLAH YOLLADIK’
PYD ve Kürtlerle ilgili açıklamalar da yapan Esad Kürtlerle diyalogu sürdürdüğünü belirterek “Görüşmelere devam ediyoruz. Onları IŞİD’e karşı savaşlarında destekledik, silah yolladık” dedi.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201610141025287183-esad-suriye-suudi-arabistan-iran/