BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.394,30
HABER /  GÜNCEL

Enişte de çağrıldı komutanlar da... İşte bomba listedeki isimler

TBMM darbeyi araştırma komisyonu Genelkurmay Başkanları da dahil herkesi ifadeye çağırıyor. Enişte Ziya İlgen de listede yer alıyor gazeteci Fehmi Koru da...

Abone ol

TBMM Darbe Araştırma Komisyonu büyük darbe soruşturmasına başlıyor. Komisyon TSK'dan medyaya kadar her kesimden ismi dinleyecek. Komisyonda dinlenecek kişiler arasında eski Genelkurmay Başkanları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen de bulunuyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan ve bir süre önce mesaiye başlayan Meclis Araştırma Komisyonu, dinleyeceği ilk isimleri belirledi. Bunlar arasında genelkurmay başkanlarından bakanlara, gazetecilerden akademisyenlere kadar birçok kişi yer aldı.

ENİŞTEYİ DE DİNLEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimini eniştesinden duyduğunu söylemişti. Araştırma komisyonu, enişte Ziya İlgen’i de bildiklerini anlatmak üzere Meclis’e çağırdı.

Ziya İlgen, Erdoğan'ın kız kardeşinin eşi ve emekli öğretmen. Ziya İlgen kamuoyu önüne çıkmayı sevmeyen bir işadamı olarak biliniyor.

PUTİN'İN DANIŞMADI DA LİSTEDE
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in danışmanı Aleksandr Dugin, “Ankara’ya 14 Temmuz’da Türk ordusunda hareketlilik var uyarısında bulunduk” şeklinde açıklama yapmıştı. Meclis, Dugin’i de Ankara’ya davet etti.

TSK'DA EN RÜTBELİ İSİMLER ÇAĞRILDI

15 Temmuz kalkışması duyulur duyulmaz “Bu girişim emir komuta zinciri içinde değil, TSK desteklemiyor” diyerek birlikleri kışlalarına dönmeye çağıran ve hainliği bertaraf edilmesinde kritik rol oynayan dönemin Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile eski genelkurmay başkanları Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ ve Necdet Özel çağırılan isimler arasında yer aldı.

ÜÇ ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI
Eski İçişleri Bakanları Efkan Âlâ, Mehmet Ağar, eski Emniyet Müdürü Mehmet Kılıçlar, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Fikret Acar, 17 Aralık sürecinden sonra AK Parti’den istifa eden ve paralel yapıya yakın olduğu öne sürülen eski içişleri Bakanı İdris Naim Şahin listede yer alıyor.

MEDYADAN İSİMLER DE VAR
Bir dönem Gülen’in yanında yer alan ve itiraflarıyla çok konuşulan yazar Hüseyin Gülerce ve Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Pensilvanya’ya yaptığı ziyaretlerle bilinen gazeteci Fehmi Koru, FETÖ’den mağdur olan gazeteci Nedim Şener dinlenecekler listesinde dikkat çekti.

HDP'Lİ GÜLTAN KIŞANAK DA ÇAĞRILDI
FETÖ üyelerinden Ekrem Dumanlı, HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaretiyle gündeme gelmişti. Arka kapıdan çıkan Dumanlı’nın Kışanak ile neler konuştuğu açıklanmadı. “PKK ile FETÖ’nün ittifakı” diye değerlendirelen ziyaretin detayları Meclis’te gün ışığına kavuşacak. Zira, Kışanak Meclis Araştırma Komisyonu’na konuşacak.

LİSTEDEKİ DİĞER İSİMLER
Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Keleş, eski CHP milletvekili Birgül Ayman Güler, milletvekillerinin görüşlerine başvuracağı kişiler arasında...
Listede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulûsi Akar yer almadı. Bu durum tartışma konusu oldu. CHP ve MHP bunların da dinlenmesini talep etti. AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da dinlenmesini istedi. Konuklara 20 dakika konuşma süresi verilmesi ve üçer soru sorulması kararlaştırıldı.

KİM NE ZAMAN DİNLENECEK?