BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  SEÇİM

Başbakan'dan istifa talebine Obama'lı yanıt

Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin, Köşk adayı olduğu için başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına yanıt verdi.

Abone ol

Ankara Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin açılışındaki iftar yemeğinde konuşan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. 

Muhalefet partileri, Erdoğan'ın başbakanlıktan istifa etmesi durumunda seçimlerin adil olmayacağını belirtiyor. Muhalefetin bu eleştirisine yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Eşit şartlarda yarışmıyoruz, doğru söylüyorsunuz. Onları destekleyen medya ve 5 parti var. Karşılarında ise AK Parti'nin adayı Başbakan Erdoğan" dedi.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

DEVLET MİLLET KUCAKLAŞMASI TAM TESİS EDİLEMİYORDU

10 Ağustos’ta devlet ile millet arasındaki bir mesafe ortadan kalkıyor. 10 Ağustos’ta millet ilk kez millet kendi cumhurbaşkanını seçecek. Cumhurbaşkanlığı makamı geçmişte devlet millet kucaklaşmasını tam olarak tehsis edemiyordu. Artık devlet ile millet ayrı ayrı olmayacak. Millet ne tarafa bakıyorsa devlet o tarafa bakacak. Milletinden ayrı devlet anlayışını hep bir tarafa koyduk.

OBAMA DA BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETMEDİ 

Ben bu akşam ne CHP’nin ne MHP’nin eleştirisini yapacak değilim. Bunların tek işi var, bol bol iktidara küfür etmek. Başbakan çekilsin, bunların cevabını vermeye gerek yok. Dünyaya baksınlar sayın Obama başkan seçilirken adaylıktan çekilerek aday oldu öyle mi? Veyahutta Şansöyle Merkel? Adaylıktan çekilerek seçildi öyle mi? Geçmişimize bakalım; Demirel'de de Özal'd da aynı şeyleri görürsünüz. Bunlar bizim geçmişimizden de bihaber.

EŞİT ŞARTLARDA YARIŞMIYORUZ

Eşit şartlarda yarışmıyoruz, doğru söylüyorsunuz. Şu anda siz 6-5 parti toplandınız hep bir aradasınız, tüm teşkilatlarınız seferber olmuş vaziyette. Destekleyen tüm medya bir, beraber oldular. Karşılarında da sadece AK Parti'nin aday göstermiş olduğu kişi var. O da şu anda Türkiye Cumuriyeti'nin Başbakan'ı. En büyük avantajı o, evet.