BIST 10.913
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.512,60
HABER /  GÜNCEL

Başbakandan açılım mesajı

Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı'na verdiği iftar yemeğinde açılımla ilgili önemli mesajlar verdi

Abone ol



Başbakan Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşmesinin ardından verdiği iftar yemeğinde Kürt açılımı ile ilgili mesajlar kaydetti. Erdoğan açılımın paket değil süreç olduğunu belirtti, 'Bu devletin projesi, muhatabı da millet' dedi. Erdoğan'ın açılımı eleştirenlere de sözü vardı:

MÜSLÜMAN CENAZESİ NASIL OLUR

''Terör üzerinden istismar olmaz. Bir taraftan analar ağlayacak, sen güleceksin. Olacak iş mi bu? O ağlayan anaların evine gidersen sen de ağlarsın ama gitmezsen ağlamazsın. Bir müslümanın cenazesinde slogan olmaz. Bir müslümanın cenazesinde tekbir de olmaz. Benim diyanet işleri başkanımdan öğrendiğim bu.''

Erdoğan şöyle konuştu:

- Türkiye olarak 2 aydır milli birlik projesi başlattık. Bu bir paket değil bir süreçtir. Paket derseniz başı ve sonu olur. Bunun içinde hak ve eşitlikler var. İşsizlik var.

- Bu sadece Tayip Erdoğan’ın değil Türkiye Cumhuriyeti’nin bir projesidir ve muhatabı millettir. Bunu hep birlikte çözceğiz. El ele çözeceğiz.

- Buna rant olarak bakmak çok yanlıştır. Çünkü kan ve şehitlerimizin üzerinde rant devşirmek çok yanlıştır.

- Otuz yıldır devam eden bir süreç. Soruyorlar. Niçin son bir kaç ay. Hayır yedi yıl önce partimin programında buna yer verdik. İki yıl önce Diyarbakır’da buna değindik. Bunu gündemimizden çıkartamayız.

- Tarih Suriye ve Türkiye’yi birbirine kardeş yaptı. Dünya üzerinde bu kadar çok ortak noktası olan iki komşu ülkenin olduğunu düşünmüyorum.

- Suriye bizim dosttan öte kardeşimizdir. Bugün  bir adım attık. Bu bir bayram müjde3si. Suriye ile Türkiye arasında vizeleri kaldırdık.

- Bu bayram için de büyük önem arz ediyordu. Artık bu bayramda sınırdan rahatlıkla geçilebilecek.

- İşte barış, sevgi, kardeşlik, dayanışma bu. Suriye ile güzel yarınlara birlikte yürüyoruz.

- Suriye de bizimle aynı heyecanı taşıyor. Suriyeli annelerin de gözyaşları dinecek. Zaten kardeşlerin de görevi budur. Böyle zamanlarda omuz omuza olmak.

- Ortadoğu'nun artık sorunlarla anılmasını istemiyoruz. Adımlar Ortdaoğu'da barış içindir. Öncelikle bölge halklarının barışması gerekiyor. Filistin meselesinde de acil kalıcı çözüm bulunmalı.

- Türkiye ve Suriye çözüm yolunu seçti.. Gelecek nesiller bugünlerimizi memnuniyetle yadedeceklerdir.