BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,10
ALTIN 2.451,47
HABER /  DÜNYA

Obamadan global krize karşı istikrar müjdesi

ABD Başkanı küresel krizden çıkılmadığını ancak istikrar işaretlerinin görüldüğünü kaydetti

Abone ol

ABD Başkanı Obama, henüz küresel ekonomik krizden çıkılmamış olmasına rağmen, istikrar işaretlerinin görüldüğünü söyledi.


ABD Başkanı Obama, krizin ortaya çıkışının birinci yılında iyimser konuştu. Obama Kanada Başbakanı Stephen Harper ile yaptığı görüşmede, iki ülke ekonomilerinin pozitif büyüme yönünde ilerlediklerini belirtti.Harper ise kendisinin de ekonomik krizden çıkış süreci içinde olunduğunu düşündüğünü ancak bu sürecin "çok kırılgan" olduğunu söyledi.

Obama ayrıca, ABD Yasalarındaki "Amerikan malı alın" maddelerinin iki ülke arasında yarattığı anlaşmazlıkları çözebileceklerini belirtti.
Obama, Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "iki ülke arasında bir ticaret savaşı ihtimali olmadığını" belirtirken Kanada Başbakanı Harper da sorunun çözülebileceğini düşündüğünü söyledi. Kanada şirketleri, ABD'nin krizden sonra uygulamaya koyduğu ekonomiyi teşvik paketi ile ilgili yasalarda yer alan, "Amerikan malı alınması" kuralının, kendilerinin büyük ihalelere girmesini engellemesinden yakınıyor.