BIST 10.163
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.404,54
HABER /  GÜNCEL

Çinlilerin kota yazdığı dini yazı

Kopyacı Çinliler bu kez dine el attı. Bir kot pantolan yaptılar ve İslam alemini ayağa kaldırdılar. Pantolonun arkasında bakın ne yazıyor.

Abone ol

Pantolonun 'İslami' diye nitelenmesinin nedeni, arka taraftaki cebin üzerinde 'Bismillahirrahmanirrahim' (Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla) yazıyor olması.

Gazeteport'ta yer alan habere göre İranlılar pantolonun arka tarafında böyle bir dini yazının olmasının saygısızlık olduğunu söyleyerek, pantolona ateş püskürdü.

Asriran internet sitesinde, kadınlara yönelik üretilen bu kot pantolonun İran'da 10-12 dolara satıldığını ve etiketlerinde 'Çin malı' yazdığını bildirip, Çin'i bu pantolonları üreterek "İranlı Müslümanlar için kutsal olan sembollara en kötü şekilde saldırmakla" suçladı.

Sitede, "İslamiyette Allah, son derece saygı duyulan bir kelimedir ve bu kelimeyi söylemeden evvel abdest almanız gerekir. Çinliler ise bu kutsal kelimeyi pantolonların arka tarafına, üzerine oturulan kesimine yazmış ve bu kotlar şimdi Tahran'da, İslam dünyasının kalbinde satılıyor" ifadeleri kullanıldı.

'İslami' pantolonun haberi İran medyasında yer alır almaz, İran polisi harekete geçti. Polis pantolonlara el koyduklarını ve bunları ithal eden üç iş adamını tutukladıklarını açıkladı.

SARHOŞ SEKS REKLAMI ÇILDIRTTI...
İŞTE O REKLAM...

[PAGE]



SARHOŞ SEKS REKLAMI

Danimarka'da bir turizm şirketinin hazırlattığı ve kadınların 'kolay' olduğu vaadiyle erkekleri ülkeye çekme amacı taşımakla suçlanan video Danimarkalıları çileden çıkarttı.

YouTube'a da konulan videoda güzel bir sarışın kadın kucağında bir bebekle görülüyor. Gerçekte bebeğin annesi olmayan ve Ditte Arnth Jorgensen isimli bir aktris olan genç ve güzel kadın, yalan bir hikaye anlatmaya başlıyor.

Adını 'August' olarak açıkladığı küçük bebeğinin ülkeyi ziyarete gelen bir yabancıyla bir gece çok sarhoş olup gerçekleşen birlikteliğinin sonucu olduğunu ve şimdi bebeğin babasını aradığını söylüyor. Bu birlikteliğin Danimarkalıların 'rahatlık' geleneğinden kaynaklandığını ima eden kadın, babanın ismini bile bilmediğini ve bu mesajı da ona yolladığını söylüyor.

Kadın videoda, "Bunu yapıyorum, çünkü August'un babasını bulmaya çalışıyorum. Bu görüntüleri izliyorsan bu senin için. Bir buçuk yıl önce sen burada tatildeyken tanıştık. Evime gittik ve seviştik. Ertesi gün uyandığımda sen gitmiştin. Seni bir şey için suçlamıyorum ve ben deli değilim ve bu bir tür saplantı değil. Sadece August'un burada olduğunu ve varlığını bilmeni istedim. Bunu ikinize de borçlu olduğumu düşünüyorum" diyor.

SEKS TURİSTİ ÇEKMEK İÇİN

YouTube'da bir milyondan fazla tık alan videoya çok sayıda insan destek mesajı da gönderdi. Ancak video Danimarkalılar tarafından hiç de hoş karşılanmadı. Olayın sahte olduğunun ve erkek turistleri çekme amaçlı olduğunun ortaya çıkması Danimarkalılarda adeta infiale yol açtı.

Reklamı hazırlatan turizm şirketi "VisitDenmark" da videoyu kaldırarak, özür dilemek zorunda kaldı. Şirketin CEO'su Dorte Kiilerich, "Bu film çok sayıda insanı gücendirmiş olduğu için derin üzüntülerimizi sunuyoruz. Amacımız bu değildi" diyerek pişmanlıklarını dile getirdi.

BORÇLARINA KARŞILIK KARILARINI
GENELEVLERE SATIYORLAR... Diğer sayfada...

[PAGE]



BORÇLARA KARŞILIK KARILARINI VERİYORLAR

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da iklim değişikliğinin sonucunda peş peşe yaşanan kuraklıklar büyük bir insanlık trajedisine yol açıyor.

Kuraklık nedeniyle ekin yetiştiremeyen ve dolayısıyla gelir elde edemeyen çiftçiler tefecilere olan borçlarını ödeyebilmek için eşlerini genelevlere satmak zorunda kalıyor.

BU KADIN SATILDI

Sangeeta, kocasının borcunu ödeyebilmek için kendisini bir kadın satıcısına bir aylığına 2 bin 500 rupiye yani 51 dolara sattığını anlatıyor: "Yiyecek tek lokmamız yoktu ve kocam borç batağındaydı. Hayatta kalmak zordu ve hayatta kalabilmemiz için kendimi satmak zorunda kaldım."

TEFECİ KARISINI ALDI

Bir başka çiftçi ise, bir tefecinin karısını ve üç cocuğunu borcuna karşılık aldığını anlatıyor. Borcu, tarlasını sulamak üzere bir su pompası satın almak için almış.

40 yaşındaki çiftçi Kaliçaran yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Evime geldi ve parayı istedi. Biraz süre vermesini istedim, ama o zorla eve girip eşimi ve çocuklarımı aldı."

Eşi geri dönememiş ve tefeciden bir çocuk dünyaya getirmiş. Çocuklarının aç kalmaması için bundan sonra da dönmek istemediğini söylüyor.

SANAL ALEMDE İHANET...
Karısı adamın oyun arkadaşına aşık olunca... 

[PAGE]


SANAL ALEMDE İHANET

Almanya'da kıskanç koca,  online oyun arkadaşına aşık olan karısını bıçaklayarak öldürdü

Sanal bir dünyanın üyesi olarak oynanan 'Rappelz' adlı oyunda romantik bir ilişki yaşamaya başlayan 37 yaşındaki kadın, 48 yaşındaki kocası Vladimir G.'ye durumu açıklayarak "Artık seni sevmiyorum" dedi.

Çift bunun üzerine kavga etmeye başladı. Sonunda gözü dönen adam, karısını 17 kez yüzünden, göğsünden ve üç kez de kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Cinayetle ilgili olarak dün Bonn mahkemesine çıkarılan katil koca, "Herşey ocak ayına kadar iyi gidiyordu. Ta ki ocakta o bilgisayarın başına oturup oyun oynamaya başlayıncaya dek. Günde bazen 16 saate kadar bilgisayar başında oturuyordu. Ne oynadığını bilmiyordum. Oyunda insanlar vuruluyor, kaçırılıyordu. Ona "Bunu yapamazsın" dedim. O da 'Artık seni sevmiyorum. Birşeyler bitti.' yanıtını verdi. Bu beni bitirdi. Sonra o kavga sırasında ruhumda bir şeylerin parçalandığını hissettim. Çok güzel bir hayatımız, iki çocuğumuz vardı " diye konuştu.

ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE CİNAYET

Çiftin 12 yaşındaki oğlu ile üç yaşındaki kızı da cinayet sırasında evdeydi.

Vladimir şöyle devam etti: "Votka içmiştim, tam emin değilim - bir şeyler söyledi- Ne olduğundan emin değilim, elime bir bir bıçak aldım ve sonra o yere yığıldı. O an içinde bulunduğum durumu tam olarak açıklayamam."

Olayın ironik bir tarafı da var. Zira kadın öldüğü sırada internet üzerinden konuştuğu kişinin gerçekten bir erkek olup olmadığını bilmiyordu.