BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yüzde 47 oyu haketmedik

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'Biz yüzde 47'yi haketmedik' dedi, ardından da açılımla ilgili mesajlar verdi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemde Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin bir etkinliğinde bir vatandaşın taşıdığı pankartta yer alan “sivil, demokrat ve dindar cumhurbaşkanı” ifadelerinin kendisini çok etkilediğini anlattı.
Davet edildiği yerde yaptığı konuşmada bu vasıfların çok önemli olduğunu ifade ettiğini ve “Türkiye'de koparılan gürültüde Meclis'in bu niteliklere sahip bir Cumhurbaşkanı seçmesi ihtimalinden kaynaklanıyor” şeklinde sözler sarf ettiğini aktaran Arınç, bu sözleri nedeniyle çok gürültüler koparıldığını söyledi.

MÜSLÜMAN CUMHURBAŞKANI SÖZÜ BİZE OY GETİRDİ


Arınç, şöyle konuştu:
“Ağzımdan çıkmadığı halde 'Müslüman cumhurbaşkanı seçmek gerekir' diye saçma sapan yorumlar yapanlar oldu. Ben sadece bir vatandaşın elindeki pankartı, bir konuşma içerisinde değerlendirmiştim, ama bakınız benim aklımdan geçmeyen etki o kadar büyük oldu ki Anadolu ayağa kalktı ve bu sözler karşısında millet hiç de hak etmediğimiz halde yüzde 47 oyu verdi. Bizim alacağımız oy yüzde 47 falan değildi. Gene iktidara gelirdik, ama bunun çok daha altında bir puanla yapardık. Bu sözü halk benimsedi ve bu sözden dolayı düşmanlık yapıldığını anladı, 'madem öyle, işte böyle' dedi.”
Arınç, eski Bakan Esat Kıratlıoğlu'nun da katıldığı bir programda, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananların 22 Temmuz Seçimleri'ne etkilerine ilişkin seçim bölgesi Nevşehir'de aynı tespitte bulunduğunu belirterek, “Nevşehir gibi Orta Anadolu ilinde, sadece 3 milletvekili çıkaran bir ilde, yıllarca bakanlık yapmış ve eminim ki Nevşehir'e çok katkısı olmuş bin insana karşı, Parlamento'da cumhurbaşkanı seçimine karşı 367 rezaletine sahip çıkanlara halkın duyduğu tepkiyi en güzel şekilde anlatıyordu” dedi. “Sivil, dindar, demokrat vasıflarına sahip bir cumhurbaşkanını halkın hala sevdiğini bu derneğin ortaya koyduğunu” vurgulayan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah bu milletin başına ismi ne olursa tertemiz bir evladının gelme durumunda ona karşı husumet besleyenlerin ne zayıf ve güçsüz olduğunu, milletin de bu konuda en doğrusunu ne kadar güzel yaptığını gösteriyor. Turgut Özal'ın üniversitesi kuruldu, havaalanı da olur, olmaz, ama bilin ki onun yaptıklarını yıllar sonra bile hayırla yad edip konuşabiliyorsak, inşallah onun defteri kapanmadan sevaplar hanesi yazmaya devam ediyordur.”